Sprawa prezydenta

kryminał, sensacja, thriller
2021-10-27
2021-10-27
Miłosz Urban

Kup Sprawa prezydenta w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Sprawa prezydentai

Oskarżony: były prezydent USA

929 339 647

Oceny książki Sprawa prezydenta

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sprawa prezydenta

To moja ostatnia próba polubienia się z autorem i próba chyba najmniej udana. Nudy, nudy i jeszcze raz nudy, podlane sosem "jedynych właściwych poglądów" które to podane są czasem w sposób kuriozalny w stylu: Prezydent USA zamawia stek, a pracownik stołówki pod nosem komentuje coś o ocieplaniu klimatu. Masakra.

Jak dla mnie zdecydowanie za mało prawniczego bełkotu. Poza tym praktycznie na każdej stronie pojawia się nowy bohater a przecież to ewidentne marnotrawstwo bo przecież można na każdej stronie dodawać nie jedną ale po dwie lub trzy nic nie wnoszące do kulejącej fabuły postaci.

Thriller sądowy, świetnie napisany, trzyma w napięciu. Choć na historie nie było pomysłu. Niestety gdyby lekkie pióro autora byłoby 4/10

795 użytkowników ma tytuł Sprawa prezydenta na półkach głównych
170 użytkowników ma tytuł Sprawa prezydenta na półkach dodatkowych

Marc Elsberg
Marc Elsberg
Książka Marca Elsberga „Blackout. Najczarniejszy scenariusz z możliwych” została nominowana w Plebicycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Kryminał sensacja Thriller. pseudonim artystyczny austriackiego pisarza Marcusa Rafelsbergera. Urodził się w 1967 roku w Wiedniu. Współpracował z austriacką gazetą Der Standard, jako pisarz zadebiutował w 2004 roku powieścią Das Prinzip Terz. Sukces przyniosła mu druga powieść, Menschenteufel, która przez rok znajdowała się w pierwszej dziesiątce thrillerów na listach Amazon. Kolejna książka, Blackout, będąca połączeniem powieści sensacyjnej i thrillera naukowego, ukazała się w 2012 roku, trafiła na listy bestsellerów magazynu Der Spiegel i dostała nagrodę Wissensbuch des Jahres 2012.

Cytaty z książki Sprawa prezydenta