- technika
- 2021-09-20
- 2021-09-20
„Fotowoltaika jest niezwykle interesującą i aktualną dziedziną nauki i techniki zajmującą się konwersją energii promieniowania słonecznego na energię elektryczną. Dotyczy ona jednocześnie dwóch istotnych w ostatnim czasie zagadnień, mianowicie energetyki i ochrony środowiska.
Zastosowanie fotowoltaiki stanowi praktyczną alternatywę dla niszczących środowisko naturalne metod produkcji energii elektrycznej w warunkach stale zwiększającego się zapotrzebowania światowego. Z tego powodu jest ona niewątpliwie ważną i ciekawą dziedziną wiedzy dla bardzo szerokiego grona odbiorców.”
Fragment Wstępu do książki Postępy w fotowoltaice
Wydawnictwo PWN zaprasza tym samym do lektury z dawna wyczekiwanego kompendium z zakresu budowy i działania różnych ogniw słonecznych, jak również podstawowych zasad projektowania i konstrukcji instalacji fotowoltaicznych.
Czytelnik będzie mógł w nim znaleźć bardzo różnorodne i praktyczne zagadnienia dotyczące fotowoltaiki, w tym na przykład: podstawy fizyczne działania przyrządów fotowoltaicznych, sposoby i przykłady projektowania i konstrukcji instalacji fotowoltaicznych, ale również zadania praktyczne do realizacji wraz z kluczem poprawnego rozwiązania.
Postępy w fotowoltaice kierowana jest do studentów uczelni technicznych, ale również do praktyków – projektantów, instalatorów i użytkowników instalacji fotowoltaicznych, a także wszystkich zainteresowanych tematyką nowoczesnych OZE.
Kup Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce w ulubionej księgarni
Oceny książki Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce
Tagi i tematy do książki Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce
Cytaty z książki Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce
Dodaj cytat z książki Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Postępy w fotowoltaice. Struktura i wytwarzanie ogniw PV Projektowanie i zastosowania systemów fotowoltaicznych Klasyczne i nowatorskie ogniwa słoneczne w praktyce