Mausritter: Gra o przygodach dzielnych myszy

48 str. 48 min.
- fantasy, science fiction
- Mausritter
- 2021-03-21
- 2021-03-21
- 48 min.
- Stanisław Żórawski
Chwyć za miecz, nastrosz wąsiki i wciel się w rolę odważnej myszy w Mausritterze, grze o przygodach dzielnych myszy.
Świat jest ogromny i pełen niebezpieczeństw. Nie jest zbyt przyjazny dla małej myszki. Lecz jeśli będziesz bardzo odważna i bardzo przebiegła, to przy odrobienie szczęścia zdołasz w nim przetrwać. A jeśli uda ci się przetrwać dostatecznie długo, masz szansę zyskać uznanie i miano mysiego bohatera.
Kup Mausritter: Gra o przygodach dzielnych myszy w ulubionej księgarni
Oceny książki Mausritter: Gra o przygodach dzielnych myszy
10 użytkowników ma tytuł Mausritter: Gra o przygodach dzielnych myszy na półkach głównych- Przeczytane 8
- RPG 3
- 2024 1
- Role Play Games 1
- 2022 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mausritter: Gra o przygodach dzielnych myszy
Mausritter to niezwykle prosty i elegancki system RPG, który pozwala graczom i prowadzącym na swobodne dostosowywanie zasad do własnych potrzeb. Jego największą zaletą jest to, że pobudza wyobraźnię i zachęca do kreatywności — zarówno przy tworzeniu przygód, jak i w budowaniu świata. To gra, która inspiruje i otwiera przestrzeń na nieograniczoną liczbę pomysłów.
Cenię Mausrittera także za jego uniwersalność: równie dobrze sprawdza się jako lekka, baśniowa przygoda dla dzieci, jak i punkt wyjścia do bardziej dojrzałych, refleksyjnych historii w gronie dojrzalszych graczy. To system, który łączy prostotę z głębią, a przy tym zachowuje swój wyjątkowy, uroczo-mysi charakter.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCenię...