Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie

Okładka książki Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie autora Oliwia Stój, 9788382192827
Okładka książki Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie

Kup Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie

Jak dla mnie OK!
Książkę czytało mi się przyjemnie i szybko - jednak jak wielu moich poprzedników w komentarzach stwierdzam, że brakowało "tego czegoś", co sprawiłoby, że historia ta byłaby intrygująca, troche bardziej "brutalna" a mniej wyłącznie dla nastolatków.

Jak dla mnie OK!

8/10

8/10

Książka "Krzyk księżyca" mnie kompletnie nie przekonała. Naprawdę próbowałam to czytać... W książce brakowało mi wprowadzenia do fabuły. Sucia opowieści i zapoznania czytelnika ze światem, do którego został wrzucony. Emocje szarpią główną bohaterką, sprawiając, że nie możemy w żaden sposób wciągnąć się w fabułę, a wszystkie te zachowania są po prostu męczące.

Kolejną sprawą jest brak konsekwencji w treści. Przykładem może być tu fragment, w którym jedna z bohaterek wypowiada takie słowa: "Nie ma u nas typowych popularnych dzieciaków, bad boyów i marysujek rodem z opowiadania z Wattpada". Dlaczego? A no chociażby dlatego, że sekundę po przeczytaniu tych słów, na pierwszy plan wjeżdża nie kto inny, ale właśnie bad boy.

Opisane w ksiązce sytuacje i wydarzenia kompletnie nie mają sensu. Panuje tu jeden wielki chaos. Nagle ktoś się obraża bez powodu, strzela focha, zostaje oszukany, ugryziony ni z tego ni z owego, wykorzystany, czy budzi się w lesie na golasa. A to tylko po 58 stronach. Sytuacje te mieszają w fabule i nie pozwalają cieszyć się lekturą.

Dobrnełam do 71 strony i oddaję tę książkę mojej 14 letniej kuzynce na pożarcie.

Kolejną...

108 użytkowników ma tytuł Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie

Dodaj cytat z książki Krzyk księżyca. Część I: Wskrzeszenie