Dzieci ziemi i nieba

Okładka książki Dzieci ziemi i nieba autora Guy Gavriel Kay, 9788382022568
Okładka książki Dzieci ziemi i nieba
Guy Gavriel Kay Wydawnictwo: Zysk i S-ka fantasy, science fiction
Children of earth and sky
2021-07-06
2021-07-06
2016-05-10
9788382022568
Agnieszka Sylwanowicz

Kup Dzieci ziemi i nieba w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Dzieci ziemi i niebai

Historia w zwierciadle fantastyki

841 1 375

Oceny książki Dzieci ziemi i nieba

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dzieci ziemi i nieba

Opowieść alternatywno-fantazy-historii epoki europejskiego oświecenia w obrzerze basenu Adriatyku i Imperium Osmanów. Książka trochę nierówna, miejscami nakręcająca się fabuła, po części opowiadanie przechodzące w epicką kronikę. Ogólnie czyta się to przyjemnie, a miejscami wydaje się że autor nie miał pomysłu do kontynuowania pewnych wątków i zakańcza to w sposób kronikarski, ale z happy endem .

Przeczytałam do połowy. Mega wolna akcja, która zazwyczaj mi nie przeszkadza w tym wypadku zmiotła mnie z powierzchni ziemi. Nie znalazłam w tej książce nic co by mnie w jakikolwiek sposób interesowało. Męczyła mnie i mimo że nie lubię nie kończyć książek tej nie jestem w stanie skończyć.

Miałam wielkie szczęście zabrać tę książkę na wakacje do Chorwacji. Przepiękna, wciągająca, barwna. Dawno nie czytałam czegoś tak dobrego

609 użytkowników ma tytuł Dzieci ziemi i nieba na półkach głównych
108 użytkowników ma tytuł Dzieci ziemi i nieba na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dzieci ziemi i nieba