Jezus do duszy. Modlitwy i immaginette o. Dolindo
Ksiądz Dolindo Ruotolo mawiał, że modlitwa ma niezrównaną siłę. Jego głęboka, osobista relacja z Bogiem, którego nazywał najlepszym przyjacielem, zaowocowała powstaniem 220 tysięcy immaginette – małych obrazków, na których kapłan zapisywał słowa „Jezusa do duszy” lub „Maryi do duszy”.
Joanna Bątkiewicz-Brożek zebrała i opracowała wiele proroczych przesłań, które ks. Dolindo przekazywał wiernym za pomocą immaginette. Te poruszające słowa także dla nas mogą się stać duchowymi radami i konkretnymi wskazówkami do rozwiązania trudnych sytuacji.
W książce znajdziemy ponadto liczne modlitwy – między innymi o nawrócenie, o dobrą spowiedź, za kapłanów – które zostawił nam sługa Boży z Neapolu.
Kup Jezus do duszy. Modlitwy i immaginette o. Dolindo w ulubionej księgarni
Oceny książki Jezus do duszy. Modlitwy i immaginette o. Dolindo
35 użytkowników ma tytuł Jezus do duszy. Modlitwy i immaginette o. Dolindo na półkach głównych- Przeczytane 17
- Chrześcijaństwo 1
- Lit. polska 1
- Życie duchowe/modlitwa 1
- W domowej biblioteczce 1
- Święci i błogosławieni 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jezus do duszy. Modlitwy i immaginette o. Dolindo
Tą książkę najlepiej czytam przed Najświętszym Sakramentem
Tą książkę najlepiej czytam przed Najświętszym Sakramentem
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDlaczego ocena "wybitna", za trud i zaangażowanie Autorki w przekazywaniu Dziedzictwa o. Dolindo. Dlaczego książkę polecam ? Ponieważ uznaję ją za najbardziej praktyczny przewodnik dla pragnących rozwoju duchowego. Powiem tylko, "kto ma trochę temu będzie dużo dodane' ( por. Mt 13,12a )