Pokonany

Okładka książki Pokonany autora Alicja Skirgajłło, 9788328375420
Okładka książki Pokonany
Alicja Skirgajłło Wydawnictwo: Editio Seria: Editio Red literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Editio Red
2021-02-10
2021-02-10

Kup Pokonany w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pokonany

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pokonany

Naprawdę próbowałam. Chyba nie moja bajka. Wolę złych chłopców w stylu mafii kochających na zabój. Shade napewno taki nie jest. Bardzo trudno jest przebić się przez początek, pomimo że lubię opowieści tej autorki, tej nie skończyłam, ale szacun za podjęcie się trudnego tematu o skrzywdzonym człowieku.

Jedni są rozpieszczani od kołyski przez życie, inni natomiast od pierwszych chwil narodzin mają pod górkę to właśnie do tych drugich należy Shade. Tylko ile jest wstanie znieść jeden człowiek porażek w swoim życiu. Nie ważne ile razy upadniemy, liczy się tylko ile razy powstanie my z tych upadków. Autorka zabiera nas w bolesne doświadczenia młodego człowieka, który z powodu miłości i ochrony bliskich oraz siebie posuwa się do ostatecznego czynu. Choć czasami denerwowało mnie jego destrukcyjne decyzje, które zrzucał na karb jego trudnej przeszłości. Ale również ukazuje, że jeśli się chce i ma wewnątrz siebie siłę można pokonać trudności, do czasu aż nie pojawi się na horyzoncie kobieta przez którą wszystko pójdzie w diabły.

Gdy sięgałam po ta książkę spodziewałam się czegoś innego. Jednak mogę powiedzieć że mile się zaskoczyłam. Podobała mi się historia i bohaterowie. Do końca książki nie było pewnie jak zakończą się losy bohaterów. Osobiście polecam tą pozycję.

393 użytkowników ma tytuł Pokonany na półkach głównych
71 użytkowników ma tytuł Pokonany na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pokonany

Cytaty z książki Pokonany