Okładka książki Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni autora Natalia Hofman, 9788324069958
Natalia Hofman Wydawnictwo: Znak Literanova reportaż
reportaż
2020-09-07
2020-09-07

Kup Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni

Same ogólniki, bardzo prosty język, mnóstwo powtórzeń. Jeżeli chcecie się dowiedzieć jak wykryć kłamstwo, to niestety nie z tej lektury.

Warto przeczytać

Warto przeczytać

Nie jest to niestety dobra książka. Po raz kolejny okazało się, że nie wystarczy mieć rozległą wiedzę w danej dziedzinie, trzeba też umieć ją przekazać, a na tym polu autorka poległa. Natalia Hofman jest profilerką, współpracuje z policją i prywatnymi detektywami, a a także naucza.
Nie znalazłam w tej książce nic dla mnie nowego i odkrywczego. Jeśli ktoś choć trochę interesuje się mową ciała i przeczytał z tej dziedziny jakieś pozycje to również rozczaruje się tą książką. Najbardziej zabrakło mi jakichkolwiek zdjęć, czy rysunków, które ułatwiłyby zrozumienie treści. Bardzo mnie zainteresował rozdział o kłamaniu za pomocą pisma. Niestety i w tym przypadku nastąpiło rozczarowanie, bo rozdział liczył sobie kilka stron i żadnej grafiki.
Zastanawia mnie też kto wpadł na tak fantastyczny pomysł, aby pierwsze strony rozdziałów drukować na szarym tle. Miałam problemy z przeczytaniem tekstu, który był ledwo widoczny.
Ze względu na ciekawą tematykę zawyżam ocenę, ale książki w ogóle nie polecam. Lepiej sięgnąć po znakomitą pozycję Allana i Barbary Pease "Mowa ciała", gdzie jest rozdział o kłamstwie liczący jakieś dwadzieścia stron, a więcej można z niego się dowiedzieć niż z "Jak wykryć kłamstwo" Natalii Hofman.

194 użytkowników ma tytuł Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Jak wykryć kłamstwo. Profilerka Natalia Hofman radzi, jak widzieć więcej niż inni