Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta

Okładka książki Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta autora Iwona Kienzler, 9788311158641
Okładka książki Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta
Iwona Kienzler Wydawnictwo: Bellona biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2020-09-02
2020-09-02

Kup Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta w ulubionej księgarnii

Oceny książki Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta

OPINIE i DYSKUSJE o książce Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta

Sporo ciekawostek o Sienkiewiczu. Wciągające. Szybko się czyta. Sporo o nim wiedziałam, ale autorce udało się mnie zaskoczyć. Za co dodatkowy plus.

Wielkość bohatera przebija książkę. Zaczyna się całkiem nieźle i dogłębnie. Później autorka mniej się pilnuje i wrzuca coraz więcej swoich przekonań, a o samym Sienkiewiczu jakby coraz mniej. Na samym końcu miałem wręcz wrażenie, że autorce bardzo się spieszyło, żeby książkę zakończyć.

Książkę pochłonęłam w kilka dni, co dla mnie jest szybkiem tempem. Nigdy nie interesowałam się szczególnie życiem autora Trylogii, ale dzięki książce pani Kienzler postanowiłam zbadać nie tylko samego pisarza, ale także wrócić do jego utworów. A z przedstawionych faktów wyłania się wierny mąż, kochający ojciec, patriota oraz po prostu niezwykle pracowity i skromny człowiek. Żył w czasach, gdy literatura miała jakieś zadanie i Sienkiewicz potrafił wykorzystać swój talent w celu pokrzepienia serc.

172 użytkowników ma tytuł Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta na półkach głównych
32 użytkowników ma tytuł Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta

Dodaj cytat z książki Henryk Sienkiewicz dandys i celebryta