Podniebny taniec

Okładka książki Podniebny taniec autora Nora Roberts, 9788324103294
Okładka książki Podniebny taniec
Nora Roberts Wydawnictwo: Amber Cykl: Wyspa trzech sióstr (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Wyspa trzech sióstr (tom 1)
Dance Upon the Air
2001-01-01
2001-01-01
Julia Grochowska

Kup Podniebny taniec w ulubionej księgarnii

Oceny książki Podniebny taniec

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podniebny taniec

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Romans i magia. Trzeba lubić te klimaty.

Romans i magia. Trzeba lubić te klimaty.

1475 użytkowników ma tytuł Podniebny taniec na półkach głównych
294 użytkowników ma tytuł Podniebny taniec na półkach dodatkowych

Nora Roberts
Nora Roberts
właśc. Eleanor Marie Robertson. Nora Roberts urodziła się w Silver Spring, stan Maryland, jako najmłodsza z pięciorga dzieci. Po nauce w szkole katolickiej prowadzonej przez zakonnice, wzięła młodo ślub i osiedliła się w Keedysville, w Marylandzie. Pracowała krótko jak aplikant adwokacki. "Pisałam szybko, ale nie umiałam literować, byłam najgorszym aplikantem adwokackim kiedykolwiek," mówi teraz. Po narodzinach synów, Dana i Jasona, pozostała w domu i pracowała dorywczo. Zamieć w lutym 1979 zmusiła ją, by spróbować innej, twórczej pracy. Zasypana śniegiem, z synami w wieku trzech i sześciu lat, bez żadnego przedszkola w zasięgu wzroku i zmniejszającymi się zapasami czekolady. Urodzona w rodzinie czytelników, Nora zawsze coś czytała albo wymyślała historyjki. Podczas tej pamiętnej zamieci, wyciągała ołówek i notatnik i zaczęła zapisywać jedną z tych historii. Tak rozpoczęła się jej kariera. Kilka rękopisów i odrzuceń później, jej pierwsza książka, Irlandzka wróżka, została opublikowana przez amerykańskie wydawnictwo Silhouette w 1981 roku. Nora spotkała swojego drugiego męża, Bruce’a Wildera, kiedy wynajęła go do zbudowania półek na książki. Pobrali się w lipcu 1985 roku. Od tego czasu powiększyli dom, podróżowali po całym świecie i otworzyli razem księgarnię. Przez lata, Nora zawsze była otaczana przez mężczyzn. Nie tylko była najmłodsza w jej rodzinie, ale była też jedyną dziewczyną. Wychowała dwóch synów. Dzięki temu Roberts dość dobrze poznała tajniki męskiego umysłu, co zostało docenione przez jej czytelniczki. Nora Roberts należy do wielu zrzeszeń pisarzy oraz jest laureatką wielu nagród, które dostała od swych kolegów po fachu i wydawnictw.

Cytaty z książki Podniebny taniec

Nora Roberts Podniebny taniec Zobacz więcej