Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka

Okładka książki Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka autora William Li, 9788395728112
William Li Wydawnictwo: Wydawnictwo Andromeda zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2020-09-16
2020-09-16

Kup Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka

duzo informacji ale brakuje mi tu praktycznych porad

duzo informacji ale brakuje mi tu praktycznych porad

Książkę uważam za bardzo wartościową i różnorodną. Naukowy język bywa ciężki w czytaniu, tym bardziej w zrozumieniu, dlatego pozytywnym zaskoczeniem było dla mnie to, że treść okazała się stosunkowo lekka. Lista referencji naukowych jest zdecydowanie imponująca, co tylko wzbogaca jakość książki. Polecam każdemu, żyjemy w czasie niejasności, a zdrowie jednak pozostaje najważniejsze.

Nareszcie autor, który nie traktuje czytelników jak niedouczonych ignorantów, ale równych sobie. Lektura wymagająca i pełna najnowszych faktów o żywieniu. Dr William W. Li właśnie przygotowuje sequel. Na pewno kupię!

156 użytkowników ma tytuł Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka na półkach dodatkowych

William Li
William Li
Dr William W. Li jest światowej sławy lekarzem, naukowcem, mówcą i autorem EAT TO BEAT DISEASE - nowej nauki o tym, jak twoje ciało może się leczyć. Jest najbardziej znany z kierowania Angiogenesis Foundation. Jego przełomowa praca wpłynęła na ponad 70 chorób, w tym raka, cukrzycę, ślepotę, choroby serca i otyłość. Jego przemówienie TED: „Czy możemy jeść, aby zagłodzić raka?” zebrał ponad 11 milionów wyświetleń i pojawił się w: Good Morning America, CNN, MSNBC, NPR, Voice of America; oraz w The Atlantic, TIME i The New York Times. Dr Li, autor ponad 100 publikacji naukowych w wiodących czasopismach, takich jak Science, New England Journal of Medicine i The Lancet, pracował na wydziałach Harvard Medical School, Tufts University i Dartmouth Medical School.

Cytaty z książki Jedz by pokonać chorobę. 5 dróg od jedzenia do uzdrowienia, które zna nauka