Okładka książki Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat autora Maoshing Ni, 9788381433945
Maoshing Ni Wydawnictwo: Czarna Owca zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2020-10-01
2020-10-01
Bogusława Koziorowska-Jurkevich

Kup Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat

Czy wiedzieliście, że jabłka mąka pozytywny wpływ na serce ? Ten owoc obniża cholesterol oraz zapobiega powstawaniu nowotworom okrężnicy, albo picie octu z jabłek wspomaga procesy trawienne oraz rozpuszcza kamienie w pęcherzyku żółciowym i nerkach ?

Zapewne każdy z nas słyszał lub czytał, że ważny jest sen ośmiogodzinny, wysypianie się, a przede wszystkim unikanie stresu.

"Sekrety długowieczności" to poradnik składający się z kilku rozdziałów. Książka zawiera ponad 100 krótkich porad na temat jedzenia, życia codziennego, związkach, środowisku.

Autorem tego ciekawego zbioru porad jest chiński dr. Maoshing Ni, który przez wiele lat badał życie stulatków w Chinach.

Praktyczne kompedium wiedzy jak żyć wiele długich lat w zdrowiu. To naprawdę cenna i praktyczna wiedza. Taki poradnik powinien mieć każdy w swojej biblioteczce.

"Sekrety długowieczności" to zbiór krótkich porad na temat życia. Chcesz przeżyć w zdrowiu sto lat? Oczywiście gwarancji nie ma, ale dlaczego nie podjąć tego wysiłku i nie zadbać o siebie już teraz? Wydłużenie swojego życia o kilka lat to już bardzo dużo. A przede wszystkim, jeśli miałoby to być życie, w którym mamy szansę być samodzielni, szczęśliwi i bez chorób. Kto by tak nie chciał. Wiadomo, lepiej zapobiegać niż leczyć. Każdy o tym wie, ale samo się nie zrobi.

Książka składa się z 6 rozdziałów, gdzie każdy z nich porusza inną dziedzinę życia.
A są to rozdziały: o jedzeniu, leczeniu, środowisku w którym żyjesz, o tym co robisz dla siebie, kim jesteś i o spełnieniu.

Ja podzieliłam sobie tę książkę na krótkie, kilkuminutowe sesje czytelnicze. Najczęściej już w łóżku sięgałam po tę książkę i czytałam na spokojnie, bez pośpiechu kilka stron. Nie jest to na pewno książka do połknięcia na raz. Bardzo duża dawka informacji, które najlepiej od razu wprowadzać do swojego życia.

Trzeba przyznać, że ta forma, krótkich informacji i faktów to zdecydowany plus tej książki. Czytasz wtedy, kiedy chcesz. I nie martwisz się, że zbyt długa przerwa w czytaniu spowoduje, że trzeba będzie zacząć od nowa. Idealna również na prezent dla bliskiej osoby.

Książkę czyta się bardzo szybko. Krótkie porady, owszem można owe sekrety znaleźć w dobie mody na zdrowe eko życie, również w innych pozycjach, jednak to właśnie ta książka do mnie trafiła. Bez zbędnych rozwlekłych opisów. Idealna dla takich prostych ludzi jak ja . Lakoniczna i rzeczowa wypowiedź jakich mało. Bez lania wody jedna strona praktycznie to jedna porada . Kilka zasad napewno zastosuje :) . Oczywiście patrzmy na książkę z przymrużeniem oka , jednak nic w niej zawarte nie powinno nam zaszkodzić :) POLECAM.

74 użytkowników ma tytuł Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat

Cytaty z książki Sekrety długowieczności Ponad 100 rad, dzięki którym przeżyjesz w zdrowiu 100 lat