Moc przyciągania pieniądza

- poradniki
- Your Infinite Power to Be Rich
- 2020-06-03
- 1997-01-01
Kolejna książka autora bestsellerowej Potęgi podświadomości
Praktyczny poradnik dla wszystkich osób potrzebujących pieniędzy.
Czy bogactwo jest darem dla wybranych, czy każdy z nas ma prawo do życia dostatniego i szczęśliwego? Bogactwo tu i teraz jest możliwe.
Wszystko zależy od nastawienia twojego umysłu. Dowodzą tego wszystkie prezentowane w książce przykłady ludzi, którzy stali się bogaci. Stosując w życiu zasady przedstawione przez Murphy'ego, ty też odniesiesz sukces.
Kup Moc przyciągania pieniądza w ulubionej księgarni
Oceny książki Moc przyciągania pieniądza
749 użytkowników ma tytuł Moc przyciągania pieniądza na półkach głównych- Przeczytane 417
- 2022 11
- 2023 8
- Audiobooki 7
- 2021 6
- Poradniki 5
Tagi i tematy do książki Moc przyciągania pieniądza
Cytaty z książki Moc przyciągania pieniądza
Ogrom możliwości stoi przed tymi, którzy chcą iść z prądem życia, a nie płynąć pod prąd.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Moc przyciągania pieniądza
Cała książka według mnie to sposoby na afirmacje
Cała książka według mnie to sposoby na afirmacje
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się czyta, nastraja pozytywnie na pewno, ja czytałam lub słuchałam rano, żeby nastroić się pozytywnie na cały dzień.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest poniekąd uniwersalna i pozostawia duże pole do interpretacji dla czytelnika. Wiele osób zainteresowanych tematem z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. Książka świetnie sprawdza się jako poradnik pozytywnego myślenia i rada dla osób, które zaczynają gubić się we własnym życiu. I choć nie zgadzam się ze wszystkim, co zostało tu sformułowane, z pewnością Joseph Murphy prezentuje podejście, które nie tylko nie jest szkodliwe, ale z którego może wyniknąć wiele dobra. I choć można wątpić w to, czy wyobrażanie sobie materialnych przedmiotów realnie je do nas przyciągnie, wciąż pozycja ta ma w sobie wiele prawdy. Przede wszystkim jest to lektura skłaniająca do spojrzenia w głąb siebie, do samokrytyki i autorefleksji. Pomagająca zrozumieć, że źródłem naszych problemów często jesteśmy my sami i sposób, w jaki postrzegamy rzeczywistość. "Moc przyciągania pieniądza" jest więc całkiem dobrą książką, która w bardziej pragmatyczny niż "Potęga podświadomości" sposób tłumaczy siłę pozytywnego myślenia i duchowego rozwoju. W końcu marzenia są po to, by je spełniać, a kierowanie się w życiu wiarą, nadzieją i miłością z pewnością poskutkuje czymś dobrym.
Książka jest poniekąd uniwersalna i pozostawia duże pole do interpretacji dla czytelnika. Wiele osób zainteresowanych tematem z pewnością znajdzie tu coś dla siebie. Książka świetnie sprawdza się jako poradnik pozytywnego myślenia i rada dla osób, które zaczynają gubić się we własnym życiu. I choć nie zgadzam się ze wszystkim, co zostało tu sformułowane, z pewnością Joseph...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko co powinno się wiedzieć o energii pieniądza.
Wszystko co powinno się wiedzieć o energii pieniądza.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zawiera w sobie pewne tezy, z którymi można się zgodzić, np. zwraca uwagę na wpływ sposobu myślenia na jakość życia, zachęca do pozytywnego spojrzenia na rzeczywistość itp., ale w dalszej kolejności zachęca do myślenia irracjonalnego i magicznego.
Podawane przykłady rzekomo tłumaczące jak "świat działa", to dowody anegdotyczne, znajdujące wytłumaczenie zjawisk pasujące do z góry postawionej tezy, dodatkowo zakłamujące brak udziału czynnika losowego.
Już pomijając powyższe kwestie, to poruszane kwestie są analizowane po łebkach, nie wyczerpując tematu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodawane przykłady rzekomo tłumaczące jak "świat działa", to dowody anegdotyczne, znajdujące wytłumaczenie zjawisk...
Proponowana przez ciebie cena jest właściwa wtedy, gdy w wypadku odwrócenia sytuacji byłbyś gotów sam zapłacić taką cenę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTreść książki sama w sobie jest bardzo dobra i pokazująca jak podejść do kwestii pieniędzy, natomiast z mojej osobistej perspektywy książka ta jest jednak zbyt religijna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPozycja optymistycznie nastrajająca, budująca wiarę w siebie i sprzyjające otoczenie. Możemy spierać się o skuteczność metod Murphiego, ale jeśli spojrzeć na to z innej strony autor jedynie proponuje pozytywne, pełne wiary i optymizmu podejście do życia, a to jeszcze nikomu nie zaszkodziło :)
Jak w innych książkach autora spotykamy się z ogromem powtórzeń i wrażeniem, że myśl przepodnia mogłaby z łatwością zostać skompresowana do kilku lub kilkunastu stron. Zabieg ten może wynikać z podejścia wierzącego autora, który wierzy że jego techniki jak modlitwa powinny być wielokrotnie powtarzane dla ich skuteczności - stąd zalecenia codziennego manifestowania i afirmowania. Sama książka, jak rozumiem, ma być wprowadzeniem do tego procesu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak w innych książkach autora spotykamy się z ogromem powtórzeń i wrażeniem, że...
Świetna książka, która pokazuje że aby wprowadzić zmiany w życiu trzeba zacząć od zmiany sposobu myślenia. Mając pozytywny umysł nastawiony na sukces mamy szansę na osiągnięcie swoich celów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoradnik dla sprzedawców. Dużo powtórzeń. Uwierz w to, że jesteś bogaty a będziesz. Myśl pozytywnie, nie zazdrość i módl się. To by było wszystko. Książka jest pozytywna, ale jakoś od 25 lat nie jestem bogata. U mnie nie działa, ale nadal myślę pozytywnie. Od 20 lat jak gram w lotto, to zawsze wierzę, że wygram i nie wygrywam, a autor powiedział, że wygram. Nie sprawdziło się jeszcze.
Poradnik dla sprzedawców. Dużo powtórzeń. Uwierz w to, że jesteś bogaty a będziesz. Myśl pozytywnie, nie zazdrość i módl się. To by było wszystko. Książka jest pozytywna, ale jakoś od 25 lat nie jestem bogata. U mnie nie działa, ale nadal myślę pozytywnie. Od 20 lat jak gram w lotto, to zawsze wierzę, że wygram i nie wygrywam, a autor powiedział, że wygram. Nie sprawdziło...