Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz
To znowu ja
Tak zaczyna się moja… trzecia książka. Trzecia! Choć w pierwszą nikt nie wierzył. Dziś Wszystko zaczyna się w głowie jest bestsellerem. Jeśli tylko masz ochotę na kolejną dawkę energii i motywacji, zapraszam do mojego świata. Świata, który swoją pasją i ciężką pracą zbudowałam sama, bez względu na krytykę i wszystkie przeciwieństwa losu, które każdemu z nas się zdarzają.
Jeśli zgadzasz się ze mną, a do dziś brakowało Ci odwagi, aby spełniać swoje marzenia, to zapraszam Cię do mojej bajki! Nie jest w niej różowo ani prosto. Bywa ciężko, a nawet
beznadziejnie, ale NA MOICH WARUNKACH. Jeśli odpuszczasz — mam nadzieję, że zainspiruję Cię do tego, by próbować dalej. Jeśli działasz tak szaleńczo jak ja — będzie Ci lepiej, gdy sobie uzmysłowisz, że nie jesteś odosobnionym przypadkiem! Ważne, aby nie mieć do siebie pretensji.
Ja mam tylko wtedy, kiedy wiem, że zrobiłam za mało i nie dotarłam tam, gdzie chciałam być.
WSZYSTKO ZACZYNA SIĘ W GŁOWIE… a kończy, GDY NIE DZIAŁASZ. Nic samo się nie wydarzy ani nie spadnie z nieba. Sukces to harówka. Jedni o tym wiedzą, a inni się łudzą, że coś przyjdzie łatwo. Wiem, że tych drugich jest więcej niż pierwszych. Chcesz wiedzieć czemu? Przeczytaj moją książkę!
Karolina
Kup Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz w ulubionej księgarni
Oceny książki Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz
96 użytkowników ma tytuł Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz na półkach głównych- Przeczytane 51
- 2019 4
- 2023 2
- 24 książki w 2019 1
- Planowanie i organizacja 1
- Ebook 1
Cytaty z książki Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz
Dodaj cytat z książki Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystko zaczyna się w głowie, a kończy, gdy nie działasz
Trudno podsumować tą książkę. Zaczynasz czytać i wiesz, że to nie jest poradnik, wiesz na co się piszesz, ale liczysz, że osobiste doświadczenia autorki natchną Cię do działania. Niestety na mnie nie zadziałało. Miałam nadzieję poczytać jak autorka sobie radziła, jak doszła do tego a przeczytałam tylko krótkie fragmenty, że było ciężko, że trudno, że nie wierzono w nią itp. Może pierwsze części ukazywały więcej, ale tu raz napisane o tym jak ciężko było i przytoczoną jedną lub dwie anegdoty, później że warto i żeby się nie poddawać. Zamysł fajny ale brakuje mi tu takiego kopa motywacyjnego, że jak przeczytam to ruszam do działania bo wiem że będzie ciężko ale warto. Końcówka w formie Ala wywiadu czy luźnej rozmowy totalnie mi nie podrasowała. Jednak szanuję każdego autora bo wiem, że ile ja ludzi tyle opinii i że nie wszystko musi mi się do końca podobać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka której przeczytać się po prostu nie da. Chaotyczna, brak podsumowań, brak wątku przewodniego. Niczego nie wnosi dodatkowo ciężka w przyswojeniu przez rozpraszającą grafikę. Pomiędzy "jakąś" wiedzę, wplątane rozmowy - całkowicie bez sensu. Prawdopodobnie miały na celu "zatuszowanie" braków merytorycznych niestety z marnym skutkiem. Bardzo słaba pozycja.
Książka której przeczytać się po prostu nie da. Chaotyczna, brak podsumowań, brak wątku przewodniego. Niczego nie wnosi dodatkowo ciężka w przyswojeniu przez rozpraszającą grafikę. Pomiędzy "jakąś" wiedzę, wplątane rozmowy - całkowicie bez sensu. Prawdopodobnie miały na celu "zatuszowanie" braków merytorycznych niestety z marnym skutkiem. Bardzo słaba...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiężko mi opisać dokładnie jaka jest ta książka. W większości to po prostu opowieść fajnej kobitki o swoim życiu, o tym jak to się stało, że jest w miejscu, w którym jest.
Autorka podaje kilka inspirujących sytuacji, książek, postaci.
Część to wywiady z innymi couchingowymi osobami o sposobach na życie.
Ostatnia część to kilka ćwiczeń, które mogą pomóc ogarnąć życie.
Nie miałam zbyt wielu oczekiwań co do tej książki i dlatego nie jestem rozczarowana. Ale nie jest to według mnie ambitna pozycja.
Przeczytana z przerwami w dwa dni.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka podaje kilka inspirujących sytuacji, książek, postaci.
Część to wywiady z innymi couchingowymi osobami o sposobach na życie.
Ostatnia część to kilka ćwiczeń, które mogą pomóc ogarnąć życie....
Pani Karolina opowiada o swoim życiu, osiągnięciach, trudnościach i radosnych chwilach. Nie udziela porad ani wskazówek, lecz pokazuje co udało jej się osiągnąć dzięki swojej pracy i zaangażowaniu. Robi to w sposób naturalny, bezpośredni, z humorem i dystansem do samej siebie. Prezentuje swój sposób na życie, ćwiczenia które wykonuje i zasady, jakimi kieruje się na co dzień w życiu zawodowym i prywatnym.
Cała recenzja: https://ezo-ksiazki.blogspot.com/2019/11/527-wszystko-zaczyna-sie-w-gowie.html
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNawet nie wiem co napisać. Szału ta książka nie robi. Jest w niej trochę inspirujących rad czy też informacji, ale ogólnie cały czas czekałam na to coś, co sprawi, że się zachwycę. No i nie doczekałam się. Dla mnie napisana trochę zbyt prostym/potocznym językiem. Niemniej zgadzam się a autorką książki w większości zagadnień. Żeby coś osiągnąć trzeba działać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRecenzja książki na https://angelikarecenzjeksiazek.blogspot.com/2019/11/wszystko-zaczyna-sie-w-gowiea-konczygdy.html
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKarolinę poznałam osobiście i mogę o niej powiedzieć jedno- kobieta petarda! Działanie, konsekwencja i determinacja to jej drugie imiona. Zarówno pierwsza jak i druga książka „Wszystko zaczyna się w głowie…” to osobista historia Karoliny, która jest niezwykle inspirująca. Opowiada o tym, jak mimo choroby, przeciwności losu oraz porażek (które zdarzają się każdemu!) walczyć o swoje cele i się nie poddawać. Karolina porusza także trudny temat, a mianowicie, że prawdziwych przyjaciół wcale nie poznaje się w biedzie-jak głosi przysłowie- lecz w sukcesie! Niewiele z nas zdaje sobie z tego sprawę, ale po przeczytaniu tego rozdziału sami zaczniecie się zastanawiać ile- z osób Was otaczających- cieszy się szczerze z Waszych sukcesów? A ilu z bliskich się od Was odwróciło lub stwierdziło, że zaczynacie gwiazdorzyć? Kolejnym rozdziałem, który niezwykle mnie zainspirował jest rozdział o autentyczności. Karolina pisze tam zarówno o tym, czym jest autentyczność oraz o pewności siebie i byciu sobą. W dzisiejszych czasach jest tak łatwo „wykreować” w sieci wizerunek całkowicie odmienny od realnego, że kiedy spotykamy tę osobę w realu to, aż ciężko nam ją poznać (zarówno pod względem fizycznym jak i zachowania). Na szczęście zarówno klienci jak i odbiorcy naszych treści w internecie coraz częściej wolą autentyczne i nieidealne postaci niż sztucznie wykreowane „persony”. W książce znajdziecie też sporo ćwiczeń oraz porządnego kopa do działania.
Serdecznie Wam polecam- szczególnie teraz, gdy pogoda odbiera nam chęć do działania.
________________________________
www.aciecwierz.pl
Karolinę poznałam osobiście i mogę o niej powiedzieć jedno- kobieta petarda! Działanie, konsekwencja i determinacja to jej drugie imiona. Zarówno pierwsza jak i druga książka „Wszystko zaczyna się w głowie…” to osobista historia Karoliny, która jest niezwykle inspirująca. Opowiada o tym, jak mimo choroby, przeciwności losu oraz porażek (które zdarzają się każdemu!) walczyć...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„… - wszystko jest dla ludzi, tylko miejmy swój rozum i nie dajmy się zwieść, że to, co jest pięknie ukazane, jest naturalne …”
Dzień Wszystkich Świętych to czas zadumy i refleksji nie tylko nad swoim życiem, ale i naszych bliskich, których już z nami nie ma. Każdy z nas liczy, że będzie mieć wszystko poukładane zarówno w głowie, jak i w życiu. Książka, którą pragnę Wam przedstawić pomoże wpłynąć na wasze decyzje, ale i samopoczucie. Myślenie nie boli, niektórzy mówią złośliwie, albo w żartach. Jedno jest pewne, w wielu sytuacjach się po prostu przydaje.
Dla mnie świetnymi rozdziałami są: Autentyczność, Optymizm i odwaga, Działanie, oraz KOBIECY POWER zaczyna się w głowie! Nigdy nie będziemy wszystkim do końca pasować, nawet jeśli będziemy się bardzo starać. Najważniejsze dla mnie po lekturze tej książki jest to, by zmienić swoje postępowanie.
Autorka poradnika – bo tak mogę go nazwać to Karolina Cwalina – Stępniak. Robi dużo różnych rzeczy. Pracuje jako coach w Ośrodku Psychoterapii i Coachingu Inner Garden w Warszawie. Posiada certyfikat PCC ICF, czyli największej światowej organizacji coachingu na świecie i spędziła ponad 2300 godzin na pracy z klientami. Coachem nazywała się po czterech latach pracy z ludźmi. Pisarka to trenerka, terapeutka, oraz mówca motywacyjny.
Wiele osób z Was zapyta, czym tak naprawdę jest coaching? Coaching jest interaktywnym procesem, który pomaga pojedynczym osobom lub organizacjom w przyśpieszeniu tempa rozwoju i polepszeniu efektów działania. Coachowie pracują z klientami w zakresach związanych z biznesem, rozwojem kariery, finansami, zdrowiem i relacjami interpersonalnymi. Bardzo zapadły mi w pamięci słowa z książki. „Coaching nie jest terapią. Z terapeutką pracujesz nad przeszłością, aby pozbyć się złych wspomnień, przepracować traumy, które Cię blokują, by pójść do przodu. W coachingu jesteś „tu i teraz” i idziesz przed siebie w zgodzie ze swoją wizją!” Podobno przeszkodą w osiąganiu sukcesów jesteśmy najczęściej my sami … coś w tym jest.
Odpowiednie relacje to podstawa w funkcjonowaniu społecznym, np. w biznesie bez zbudowania odpowiednich relacji nie istniejesz, jak widać, nie ma w tym większej filozofii. Trzeba robić swoje, dać się poznać z jak najlepszej strony i zaprezentować swoje wartości. Pielęgnujmy znajomości, które nawiązujemy. I co to znaczy mieć „brzydki Instagram”?
Pisarka życzy czytelnikom kilku rzeczy, mianowicie:
- wytrwałości, (przyda się)
- konsekwencji
- pokory
- szczęścia
- spokoju
- stabilizacji
- i wiary, że możesz naprawdę dużo - (niezależności) to, jest najlepsze ;-)
Publikacja uzupełniona jest kolorowymi zdjęciami. Co wyniosłam z lektury tej książki? Na pewno pozytywne nastawienie i to, że nie warto się dać nieżyczliwym. I jeszcze jedno – to bardzo mi się podoba: „Problemy zmień w wyzwania” ;-) W takim razie – zaczynam!
Gorąco polecam świetną książkę, którą szybko i lekko się czyta.
Katarzyna Żarska
Wydawnictwo: HELION SA – Sensus
Premiera: 19.10.2019 r.
Oprawa: miękka
Projekt okładki i skład książki: Alina Rybacka – Gruszczyńska
Liczba stron: 208
(nowość wydawnicza)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDzień Wszystkich Świętych to czas zadumy i refleksji nie tylko nad swoim życiem, ale i naszych bliskich, których już z nami nie ma. Każdy z nas liczy, że będzie mieć wszystko poukładane zarówno w głowie, jak i w życiu. Książka, którą pragnę Wam...