Transparty

- Poezje [Biuro Literackie]
- 2019-08-05
- 2019-08-05
- 48 min.
Debiutancka książka Niny Manel już w tytule ostrzega: będą przekroczenia, będą operacje na mózgu, będzie ryzykowna zabawa. Przewodniczka po tych wierszach ma w sobie coś z transhumanistycznego cyborga, ale dużo też z nadwrażliwej na bodźce dziewczyny z sąsiedztwa, która lęka się wybrać na party. Manel prowadzi czytelników przez miasta i sny, w na poły mantrycznym, somnambulicznym rytmie, nie szczędząc im popu ni kiczu, bo wie, że to nieodłączne składowe współczesnych mód i mów. Hipnotyzujący debiut!
Kup Transparty w ulubionej księgarni
- 2021 1
- 2020 1
- Poezja polska 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Transparty
Ciekawy debiut. Czekam na kolejną książkę.
Ciekawy debiut. Czekam na kolejną książkę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWracam do tego tomu chyba już czwarty raz. CO ZA DEBIUT!
Wracam do tego tomu chyba już czwarty raz. CO ZA DEBIUT!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażdy wiersz to jak łyk dobrego wina. Czytam po jednym do poduszki :)
Każdy wiersz to jak łyk dobrego wina. Czytam po jednym do poduszki :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonie muszę odkurzać pokoju, Nina Manel pozamiatała
nie muszę odkurzać pokoju, Nina Manel pozamiatała