Detektyw Erik Vogler i zbrodnie białego króla

- literatura młodzieżowa
- Detektyw Erik Vogler (tom 1)
- Erik Vogler. Los crímenes del rey blanco
- 2019-04-05
- 2019-04-05
Erik Vogler to perfekcjonista, uwielbia rutynę i porządek, a wszelkie odstępstwa od starannych planów przyprawiają go o gęsią skórkę. Wiadomość, że wyczekiwane ferie wielkanocne w Nowym Jorku zamienią się pobyt u babci była dla niego prawdziwym ciosem. Ale nawet w najgorszych koszmarach nie przyśniło mu się, że zostanie wciągnięty w serię morderstw, które wstrząsną całymi Niemcami! Ekscentryczny, śmiesznie bojaźliwy, a do tego niesamowicie inteligentny. Bohatera książki Beatiz Osés po prostu nie da się nie lubić. Sięgnijcie po jedną z najbardziej oryginalnych historii detektywistycznych ostatnich lat!
Kup Detektyw Erik Vogler i zbrodnie białego króla w ulubionej księgarni
Oceny książki Detektyw Erik Vogler i zbrodnie białego króla
179 użytkowników ma tytuł Detektyw Erik Vogler i zbrodnie białego króla na półkach głównych- Chcę przeczytać 101
- Przeczytane w 2020 2
- Recenzenckie 2
- Wypożyczone z biblioteki 2
- 2021 2
- Biblioteka 2
- Kryminał 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Detektyw Erik Vogler i zbrodnie białego króla
Książka jest przyjemna do czytania ma krótkie rozdziały przez co lekturę szybko się ją odczytuje nie jest to dla mnie najlepszy kryminał ponieważ jest tam krótki wątek związany z duchami czego nie lubię w tego typu UWAGA ostatnie rozdziały są tak wciągające że nie da się oderwać od książki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie spodziewałam się, że ta młodzieżówka będzie tak fajna🙂 Książka króciutka więc idealna na raz😄
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWredna babka i hronologia zdarzeń się babce nie trzymała kupy,
podsumowując jednak przyjemna i dość ciekawa historia,
Wredna babka i hronologia zdarzeń się babce nie trzymała kupy,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo topodsumowując jednak przyjemna i dość ciekawa historia,
Super książka bardzo mi się podobała szybko ją pochłonełam. Polecam wszystkim
Super książka bardzo mi się podobała szybko ją pochłonełam. Polecam wszystkim
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpędzone fajne chwile zapewnione miałam przy tej powieści.
Rozbawiona byłam,uśmiałam się bardzo.
Pióro pisarki świetne,czytałam tą krótką książeczkę z uśmiechem na twarzy to wspaniały,świetny kryminał przeczytany z ogromną przyjemnością😄
Spędzone fajne chwile zapewnione miałam przy tej powieści.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRozbawiona byłam,uśmiałam się bardzo.
Początkowo nie byłam co do niej przekonana jak spojrzałam na to jak krótka jest to książka. Jednak mimo wszystko bardzo mnie ciekawiła i nie zawiodłam się. Akcja jest moim zdaniem poprowadzona świetnie. Polecam serdecznie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTylko przeciętna, chociaż irytujący młodzieniec ma pewien urok.
Tylko przeciętna, chociaż irytujący młodzieniec ma pewien urok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągające przygody frapującego, przedziwnego Erika - w zasadzie gotowy scenariusz na film :D Szkoda, że tłumaczenie miejscami irytuje, a i literówek sporo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toErik Vogler to 15- letni irytujący perfekcjonista i pedant. Musi mieć wszystko poukładane na swoich miejscach, wszędzie musi być czysto. Jakiekolwiek odstępstwa od reguły powodują w nim ataki paniki. Nastolatek mieszka z ojcem w Bremie.
Kiedy nadchodzi dzień wyjazdu na długo wyczekiwane przez Erika ferie wielkanocne do Nowego Jorku nastolatek przeżywa ogromny szok. Okazuje się, że jego tata popełnił błąd przy rezerwacji biletów i dokonał jej z datą wsteczną. Na domiar złego mowy bilet na ten lot może być tylko jeden, gdyż zostało tylko jedno wolne miejsce. Jego ojciec postanawia wylecieć sam do nowego Jorku. Erika natomiast zawozi do Grasberg, gdzie nastolatek spędzi kilka dni ze swoją babcią.
Pewnej nocy Erikowi objawia się duch zamordowanej Sandry Nadel z zakrwawioną figurą szachową białego konia. Okazuje się, że Erik przypadkowo zostaje wplątany w sprawę kryminalną. Z każdym kolejnym dniem w Grasberg dochodzi do coraz bardziej niepokojących zdarzeń. Erik postanawia rozwiązać zagadkę ginących młodych ludzi. Erik musi się strzec, albowiem biały król czuwa, Szach Mat! Pułapka! Czy Erikowi uda się rozwiązać zagadkę tajemniczych morderstw? Co w tym wszystkim symbolizuje zakrwawiona figura szachowa białego konia? Przed czym lub przed kim pragnie ostrzec go duch Sandry Nadel i dlaczego codziennie figura białego króla szachowego znika z zamkniętej na klucz szafki? Kto jest mordercą dzieci?
Bardzo podobała mi się ta książka. Jest to literatura młodzieżowa. Historia kryminalna z dużą dawką humoru, którą dostarcza postać głównego bohatera Erika. Bardzo dużo akcji. Jednocześnie jest bardzo wciągająca, gdyż czytelnik do samego końca nie potrafi przewidzieć kim jest morderca nastolatków. Zakończenie tej historii mnie bardzo zaskoczyło. Książka naprawdę mnie wciągnęła. Jest fantastyczna. Polecam :) ! Dziękuję wydawnictwu Akapit Press za zaufanie i egzemplarz do recenzji ❤.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy nadchodzi dzień wyjazdu na długo wyczekiwane przez Erika ferie wielkanocne do Nowego Jorku nastolatek przeżywa ogromny szok....
Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)
Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)