Drań

- 2020-01-29
- 2020-01-29
Agent sił specjalnych ściga mężczyznę podejrzanego o zabójstwo prezydenta i kobietę, która go ukrywa. Hubert Karling i jego żona Danka, próbują nie tylko przeżyć, ale też oczyścić swoje imię.
Wiktor
Jednym spoiwem łączącym go z przeszłością jest Zadra. Mężczyzna, który zabrał mu wszystko. Brutalnie odebrał pamięć o Nisi. Jego Nisi. Czy uda mu się odzyskać wspomnienia? A może nakarmi duszę zemstą?
Hubert
Uchodzi za mordercę prezydenta. Ciemność czai się głęboko w nim. W oczach ma gniew, a w sercu mrok. Czy taki mężczyzna potrafi prawdziwie kochać?
Danka
Pomogła mordercy. Uwierzyła, że może go ocalić. Naiwność czy miłość? O tym Danka dopiero ma się przekonać.
Trzymajcie się mocno, zaczyna się pościg!
Kup Drań w ulubionej księgarni
Oceny książki Drań
1180 użytkowników ma tytuł Drań na półkach głównych- Przeczytane 877
- 2020 36
- 2020 31
- 2021 12
- Katarzyna Michalak 10
Tagi i tematy do książki Drań
Cytaty z książki Drań
Brał ukochaną kobietę i dawał jej rozkosz mocno i gwałtownie (...)Dlaczego przygarniał ją do siebie coraz silniej, dlaczego teraz ona czuje na policzku jego łzy i dlaczego on kocha ją tak, jakby jutra miało nie być. Jakby się z nią żegnał ...

OPINIE i DYSKUSJE o książce Drań
Udało mi się przeczytać książkę autorstwa Katarzyny Michalak pod tytułem „Drań”. Głównymi bohaterami są: Hubert Karling, Danka Rawit oraz Wiktor Helert. Z jakiego powodu Wiktor stracił pamięć? Kim jest jego opiekun, Jan Zadra? W jaki sposób Danka i Hubert poznają Wiktora? Dlaczego właśnie Zadra aż tak pragnie, by to on znalazł Carlosa i Dankę? Czy przyjaciele z Gniewu Orła będą do końca pomagać byłemu druhowi? Kim jest tajemnicza Nisia? Czym zajmował się w przeszłości Wiktor? Jak strasznym człowiekiem okaże się Zadra? Czy wyjawi Helertowi, kim jest dla niego tajemnicza Nisia? Czy Hubert i Danka przeżyją gehennę, jaką zafundował im Zadra? Czy Wiktor odnajdzie ukochaną?
Z ręką na sercu – spodziewałam się czegoś innego po książce Katarzyny Michalak pod tytułem „Drań”. Pierwsza część historii Huberta i Danki trzymała w ciągłym napięciu, ta natomiast była bardzo przewidywalna. Mniej więcej w połowie wiedziałam już, jaki będzie finał powieści. Naprawdę się zawiodłam. Mam wrażenie, że ta książka została napisana na siłę. Owszem, pojawiły się momenty, które mnie zaskoczyły, ale było ich bardzo mało. Chociaż muszę przyznać, że czytało się ją szybko – i to jest jej jedyna zaleta. Przyznam szczerze, że nie polecam tej pozycji. Odnoszę wrażenie, że ta publikacja jest po prostu „zapychaczem” czasu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocniejszy niż typowa obyczajówka thriller z wątkiem romansu: szybka akcja, dramatyczne momenty, bohaterowie pełni skrywanych tajemnic....
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrafiłam na tą książkę przez przypadek. Historia jest naprawdę ciekawa, trudna, i czasami okrutna, ale zawsze warto coś innego przeczytać. Co kto lubi. Jej wada jest że ma narratora. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW tej książce Michalak eksploruje mroczniejsze rejony kryminału. Główna bohaterka, policjantka, zostaje uwikłana w śledztwo dotyczące serii tajemniczych morderstw. Autorka dobrze oddaje atmosferę niepokoju, a intryga rozwija się w sposób dynamiczny, prowadząc do zaskakujących odkryć. To zdecydowanie jedna z tych książek, które trzymają w napięciu do samego końca.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSmutnie kończy się historia Danki i Huberta. Ich miłość nie pokona wszystkich przeciętności. Mnie wciągnęła ich historia i Wiktora.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle ja bym uśmiercił drania. I to jak najszybciej - gdy tylko poznałem jego pierwsze draństwo
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDalsze losy Danki i Huberta... Ale autorka wprowadza nowego głównego bohatera Wiktora. Już od pierwszych stron akcja wciąga czytelnika. Czy uda im się kolejny raz ukryć, czy oczyszczą Huberta z podejrzeń o morderstwo prezydenta. Kim tak na prawdę jest Wiktor i co mu się przydarzyło. Czytałam z zapartym tchem. Akcja goni akcję. Nadal nie zgadzałam się z wyborami Danki, ale też wkurzało mnie, że Hubert na to wszystko pozwala. Jakoś oczekiwałam, że tym razem to on będzie chronił ją. Niespodziewanie Wiktor okazuje się przyjacielem. Tylko, że i on jest w niebezpieczeństwie, a przypadkiem ściąga je też na małżeństwo. Mamy tu tez czarny charakter, dużo gorszy od pogranicznika z pierwszej części. To, co robi wywołuje strach, zniesmaczenie, mdłości. Gdzieś przeczytałam opinię, że są to drastyczne sceny. I faktycznie nie da się tego czytać bez emocji. Aczkolwiek po Bestii z Buchenwaldu i Zimnym Chirurgu chyba już byłam przygotowana na takie obrazy. Chociaż cały czas miałam w głowie pytanie: Jakim sk**wielem trzeba być, żeby robić coś takiego kobiecie, drugiemu człowiekowi. Ale, ponieważ przywiązałam się do głównych bohaterów, to cały czas mialam nadzieję na szczęśliwe zakończenie. Czy było? Nastąpiło wybawienie... nadal nie takie jak oczekiwałam. Poza tym na końcu trochę mnie wkurzyło nawiązanie do kolejnej serii, gdzie można dowiedzieć się o historii Wiktora. Dlaczego mnie wkurzyło? Bo teraz muszę dołożyć do planów przeczytanie kolejnej serii 😉
Ale będzie to dobry powód, by poznać więcej twórczości Katarzyny Michalak. Przeczytałam już 4 jej książki. Podoba mi się styl, pisze lekko, potrafi zainteresować, przeplata romans z akcją i momentami thrillerem. Ale nadal mam mieszane uczucia. Może to przez te zakończenia, które nie są zgodne z tym jak ja bym chciała żeby się skończyły 🤔 Ale jedno mogę powiedzieć na pewno: Gorąco polecam jej serię dla dorosłych.
Dalsze losy Danki i Huberta... Ale autorka wprowadza nowego głównego bohatera Wiktora. Już od pierwszych stron akcja wciąga czytelnika. Czy uda im się kolejny raz ukryć, czy oczyszczą Huberta z podejrzeń o morderstwo prezydenta. Kim tak na prawdę jest Wiktor i co mu się przydarzyło. Czytałam z zapartym tchem. Akcja goni akcję. Nadal nie zgadzałam się z wyborami Danki, ale...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie mogłam nie sięgnąć po "Drania", poznawszy tom pierwszy.
Gdybym miała określić jednym słowem? Przekombinowana.
Ale, muszę przyznać, czyta się ją niesamowicie szybko...i z emocjami... więc, chyba aż tak źle nie jest ;)
Nie mogłam nie sięgnąć po "Drania", poznawszy tom pierwszy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiem tak...na pewno już nie było tego "flow", co przy Ściganym. Na pewno nie spodziewałam się takiego zakończenia tej historii :((
Gdybym miała określić jednym słowem? Przekombinowana.