Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek

Okładka książki Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek autora Antoni Długosz, 9788381310550
Antoni Długosz Wydawnictwo: Edycja Świętego Pawła biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
2018-01-01
2006-01-01

Kup Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek

Książka ,, Służyć z radością” to wywiad z Ks. Bp Antonim Długoszem wydana nakładem wydawnictwa św. Pawła w 2018 roku. Jego eminencja sprawował urząd biskupa pomocniczego archidiecezji częstochowskiej w latach 1994 -2016 , od trzech lat jest na emeryturze. W czasie swojej pracy duszpasterskiej działał na wielu frontach. Prowadził rekolekcje dla młodzieży, wykładał katechetykę i biblistykę, katechizował dzieci i młodzież . Przede wszystkim ukochał właśnie dzieci, z nimi śpiewał i nie rzadko tańczył w telewizyjnym programie ,, Ziarno”. Rozmowę z księdzem biskupem przeprowadził wieloletni współpracownik i przyjaciel księdza, ks. Stanisław Jasionek.
,, Służyć z radością’’ to niezwykłe świadectwo życia, kapłana dla ludzi i z ludźmi. W niesamowitej pokorze ksiądz biskup dzieli się swoim życiem, od lat dziecięcych aż po dzień dzisiejszy. Hierarcha dzieli się swoją drogą do kapłaństwa, procesem odkrywaniem woli Bożej względem swojego życia. To co najbardziej trafiło do mnie to wierność powołaniu. Nie tylko kapłańskiemu ale przede wszystkim chrześcijańskiemu powołaniu do radości. Ta radość bije z każdej stronny tej książki! Jest przeświadczeniem o miłości Boga i motywem do dzielenia się nią z innymi. Niesamowita bezpośredniość księdza Długosza niejako odczaruje obraz biskupa dla wszystkich którzy patrzą z dystansem na hierarchów Kościoła. Pasja życia, radość z powołania i szczerość sprawia, że ta książka jest propozycją dla każdego. Jeśli szukasz motywacji, aby czerpać z życia pełnymi garściami, jeśli przytłaczają Cię obowiązki codzienności, to pozycja dla Ciebie !

4 użytkowników ma tytuł Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek na półkach głównych

Cytaty z książki Służyć z radością. Z biskupem Antonim Długoszem rozmawia ks. Stanisław Jasionek