Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele

Okładka książki Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele autora Brittany Rubiano, Mike Wall, 9788328140110
Okładka książki Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele
Adrianna Zabrzewska

Kup Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele

Kubuś jest dobry na każdy smutek.
"Zawsze jest jakieś dzisiaj"

Kubuś jest dobry na każdy smutek.
"Zawsze jest jakieś dzisiaj"

Krótka książka do przeczytania w wolnej chwili, graficznie piękna zarówno zewnątrz jak i wewnątrz.
W większości cytaty z pozoru błahe, często humorystyczne- jednakże równie często zawierają w sobie głęboko ukrytą mądrość. Mi osobiście brakuje tu maleństwa i kangurzycy.

Dobrze sobie przypomnieć niektóre cytaty z Kubusia Puchatka. Dobrze też poznać te, na które nie zwróciłam uwagi podczas lektury.
Super przeniesienie się do świata bajki.

Super przeniesienie się do świata bajki.

Czasem zdecydowanie najlepszym pomysłem jest wrócić do czegoś co karmiło nas w dzieciństwie by dostrzec w tym piękno na nowo.

Kubusia Puchatka zna każdy i jego kubusiowe mądrości, choć często proste i głupiutkie mają w sobie ogromną moc.
Niesamowite ile prawdy, humoru i lekkości jest w tej książce.

Niesamowite ile prawdy, humoru i lekkości jest w tej książce.

Ksiazka jest poprostu piękna! Ilustracje w pełni zaspokajają moje wymagania estetyczne! Niektóre sentencje to poprostu mało znaczące zdania, jednak czytając je i przeglądając ilustracje uśmiechałam się i czułam przyjemne ciepło na serduchu! Czas z ta książka to czas na uśmiech, lekkie przemyślenia i napewno zaspokojenie potrzeby popatrzenia na coś pięknego!

Bardzo fajna książka super na wieczór pod kocykiem z herbatką☺️😺

Bardzo fajna książka super na wieczór pod kocykiem z herbatką☺️😺

Ciekawa, przepiękne obrazki. Cudownie prezentuje się na półce.

Ciekawa, przepiękne obrazki. Cudownie prezentuje się na półce.

Nie oczekiwałem wiele, a otrzymałem zaskakująco dużo. Wbrew pozorom nie jest to pozycja wyłącznie dla dzieci.
Książka zawiera same cytaty z książek o Kubusiu Puchatku, bez dodatkowych objaśnień jak można je interpretować - nie jest to wada, a bardziej cecha, jednak wyobrażam sobie, że najmłodsi mogą potrzebować asysty dorosłego, z którym mogłyby wejść w dyskusję jaką myśl niosą dane słowa.
Należy zwrócić uwagę, że część z cytatów ma głównie aspekt humorystyczny, natomiast wiele zawiera dużo głębszą mądrość, niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.
Polecam jako pomoc na chwilę zadumy.

Nie mogłam się oprzeć, żeby jej nie kupić. Pięknie wydana, w twardej oprawie, z barwionymi brzegami, a w środku mądrości Misia o małym rozumku i ogromnym serduszku.

Pięknie wydana książeczka.
Kubuś jest uroczy i cała jego ferajna również dlatego ten zbiór mądrości może służyć do poprawienia sobie humoru ale liczyłam na troszkę więcej od tej książki.
Niemniej wydanie 👌

Pięknie wydana książeczka.
Niemniej wydanie 👌

325 użytkowników ma tytuł Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele na półkach głównych
152 użytkowników ma tytuł Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele na półkach dodatkowych

Okładka książki Bajki 5 minut przed snem. Kraina Lodu John Edwards, Suzanne Francis, Calliope Glass, Megan Ilnitzki, Jessica Julius, Brittany Rubiano, Victoria Saxon
Okładka książki Kraina Lodu. Biblioteka Bajek Suzanne Francis, Calliope Glass, Megan Ilnitzki, Apple Jordan, Jessica Julius, Brittany Rubiano, Elizabeth Rudnick, Victoria Saxon, Tracey West
Okładka książki Złota księga bajek. Kraina Lodu. Przyjaciele z Arendelle Taryn Albright, John Edwards, Jessica Julius, Amy Sky Koster, Brittany Rubiano, Elizabeth Rudnick, Victoria Saxon, Brooke Vitale, Tracey West

Cytaty z książki Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele

Brittany Rubiano Mała księga mądrości Kubusia. Kubuś i Przyjaciele Zobacz więcej
Brittany Rubiano Mała księga mądrości Kubusia Zobacz więcej
Brittany Rubiano Mała księga mądrości Kubusia Zobacz więcej