Marcus Antonius. History and Tradition

Kup Marcus Antonius. History and Tradition w ulubionej księgarnii

Oceny książki Marcus Antonius. History and Tradition

OPINIE i DYSKUSJE o książce Marcus Antonius. History and Tradition

Zbiór artykułów o Marku Antoniuszu, towarzyszu Cezara, triumwirze, mężu Kleopatry i przegranym w rzymskiej wojnie domowej. Ciekawe, że teksty zebrane w tym tomie nie dotyczą wcale Akcjum, spraw egipskich, czy dwóch wypraw wschodnich (ten temat szczególnie mnie interesował),a przede wszystkim kręgu rodzinnego Antoniusza oraz jego obrazu w "Filipikach" Cycerona, niezrównanym przykładzie rzymskiej inwektywy. Niektóre artykuły są zresztą związane bardzo luźno z osobą tytułowego bohatera. Ale ogólnie rzecz biorąc interesująca publikacja.

12 użytkowników ma tytuł Marcus Antonius. History and Tradition na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Marcus Antonius. History and Tradition na półkach dodatkowych

Okładka książki Historia na Uniwersytecie Poznańskim. Od Seminarium Historycznego do Instytutu Historii (1919-2019) Katarzyna Balbuza, Józef Dobosz, Danuta Konieczka- Śliwińska, Karol Kościelniak, Tadeusz Kotłowski, Przemysław Matusik, Maciej Michalski, Magdalena Patrzałek, Michał Zwierzykowski
Okładka książki Rzymski Zachód od Augusta do upadku Cesarstwa. Studia poświęcone pamięci Profesora Tadeusza Kotuli w 10. rocznicę śmierci Katarzyna Balbuza, Agnieszka Dziuba, Agata Aleksandra Kluczek, Krzysztof Królczyk, Krzysztof Nawotka, Danuta Okoń, Szymon Olszaniec, Marcin Pawlak, Maciej Piegdoń, Anna Tatarkiewicz
Okładka książki Armia, systemy obronne i ideologiczno-religijne aspekty wojny w imperium rzymskim Katarzyna Balbuza, Mateusz Byra, Michał Norbert Faszcza, Adam Jakub Jarych, Łukasz Jończyk, Karol Kłodziński, Agata Aleksandra Kluczek, Krzysztof Królczyk, Tomasz Ładoń, Anna Beata Miączewska, Tatiana Olijnyk, Bartłomiej Proc, Norbert Rogosz, Robert Suski, Анастасія Баукова, Константин Колесников
Okładka książki Świat starożytny, jego polscy badacze i kult panującego Katarzyna Balbuza, Mariusz Ciesielski, Wojciech Dajczak, Andrzej Gillmeister, Andrzej Gulczyński, Magdalena Idziak, Kazimierz Ilski, Piotr Jagła, Zsolt Kiss, Agata Aleksandra Kluczek, Lucyna Kostuch, Anna Kotłowska, Henryk Kowalski, Jakub Kozłowski, Krzysztof Królczyk, Paweł Madejski, Leszek Mrozewicz, Maria Musielak, Danuta Okoń, Marek Jan Olbrycht, Lechosław Olszewski, Adam Pałuchowski, Tomasz Polański, Sebastian Ruciński, Joachim Śliwa, Stanisław Śnieżewski, Janusz Sondel, Dariusz Spychała, Monika Szczot, Jacek Wiewiorowski, Przemysław Wojciechowski, Andrzej Wypustek
Okładka książki Hortus Historiae. Księga pamiątkowa ku czci profesora Józefa Wolskiego w setną rocznicę urodzin Katarzyna Balbuza, Jarosław Bodzek, Jacek Bonarek, Wojciech Boruch, Jerzy Ciecieląg, Edward Dąbrowa, Maria Dzielska, Paweł Filipczak, Michał Gawlikowski, Tomasz Grabowski, Paweł Janiszewski, Zdzisław J. Kapera, Mateusz Kłagisz, Agata Aleksandra Kluczek, Maciej Kokoszko, Jerzy Kolendo, Andrzej Kompa, Józef Korpanty, Rafał Kosiński, Mirosław J. Leszka, Edward Lipiński, Ireneusz Adam Łuć, Adam Łukaszewicz, Leszek Mrozewicz, Krzysztof Nawotka, Marek Jan Olbrycht, Szymon Olszaniec, Ewdoksia Papuci-Władyka, Kinga Paraskiewicz, Marcin Pawlak, Maciej Piegdoń, Tomasz Polański, Jan Prostko-Prostyński, Norbert Rogosz, Mieczysław Rokosz, Jacek Rzepka, Maciej Salamon, Nicholas Sekunda, Joachim Śliwa, Sławomir Sprawski, Stanisław Stabryła, Michał Stachura, Marek Stępień, Jerzy Styka, Robert Suski, Stanisław Turlej, Kamilla Twardowska, Jacek Wiewiorowski, Marek Wilczyński, Marek Winiarczyk, Robert Wiśniewski, Przemysław Wojciechowski, Robert S. Wójcikowski, Miron Wolny, Stefan Zawadzki
Okładka książki Idy marcowe 2050 lat później Katarzyna Balbuza, Agata Dolacińska, Dorota Dutkiewicz, Andrzej Gillmeister, Maria Jaczynowska, Agata Aleksandra Kluczek, Jerzy Kolendo, Lucyna Kostuch, Henryk Kowalski, Krzysztof Królczyk, Adam Łukaszewicz, Paweł Madejski, Maciej Milczanowski, Leszek Mrozewicz, Maria Musielak, Lechosław Olszewski, Norbert Rogosz, Sebastian Ruciński, Paweł Sawiński, Jerzy Strzelczyk, Bronisław Szubelak, Przemysław Wojciechowski

Cytaty z książki Marcus Antonius. History and Tradition

Dodaj cytat z książki Marcus Antonius. History and Tradition