W imię prawdy

Okładka książki W imię prawdy autora Viveca Sten, 9788380156548
Okładka książki W imię prawdy
Viveca Sten Wydawnictwo: Czarna Owca Cykl: Morderstwa w Sandhamn (tom 8) Seria: Czarna seria kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Morderstwa w Sandhamn (tom 8)
Czarna seria
I sanningens namn
2018-07-04
2018-07-04
Wojciech Łygaś

Kup W imię prawdy w ulubionej księgarnii

Oceny książki W imię prawdy

OPINIE i DYSKUSJE o książce W imię prawdy

Trzeba przyznać, że ten tom był najlepszy z całego cyklu. Co prawda, nie było żadnego morderstwa, ale akcja mimo wszystko toczyła się wartko. Można powiedzieć dwutorowo. Nora prowadziła sprawę dot. pewnej spółki, natomiast Thomas zajęty był wydarzeniami na obozie żeglarskim (gdzie doszło do zaginięcia jednego z uczestników). Książka porusza trudne i ważne tematy (m. In. pedofilii, równowagi w związku, czy kwestii moralnych między partnerami biznesowymi). Jak zwykle obserwujemy zmagania bohaterów w sytuacjach trudnych i niespodziewanych, których nie brak w życiu każdego z nas. Myślę, że dlatego czytelnicy lubią takie serie, ponieważ zżywają się z ich bohaterami i traktują jak bliskich znajomych. Dlatego tak dobrze się wraca do Sandhamn (za każdym razem).

Ta część była bardzo dobra. I fabuła ciekawa, wciągająca i działo się i nawet Nora nie była tak strasznie irytująca ;)

Myślałam, że natknęłam się na kryminał ale czy kryminałem można nazwać książkę, w której w ogóle nie ma żadnej zagadki? 157 rozdziałów po to aby wlec historię, która jest oczywista. Nie sądzę aby to co znajduje się poniżej było spoilerem ale na wszelki wypadek tak to oznaczę.

Po co w ogóle był wątek z pedofilem? Przecież od pierwszych stron było wiadomo, że porwanie będzie powiązane z ojcem Benjamina a w jakiejś połowie książki zostało to praktycznie potwierdzone podczas sceny z rozmową telefoniczną. Nie dość, że oklepane to jeszcze autorka zmusza swoich odbiorców do zapoznawania się z chorymi wizjami zboka co absolutnie nic nie wniosło. Chyba, że coś pominęłam bo poddałam się przed metą tej książki.

405 użytkowników ma tytuł W imię prawdy na półkach głównych
53 użytkowników ma tytuł W imię prawdy na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki W imię prawdy

Cytaty z książki W imię prawdy

Dodaj cytat z książki W imię prawdy