Lato utkane z marzeń

- literatura obyczajowa, romans
- Wieczór taki jak ten (tom 2)
- 2018-07-18
- 2018-07-18
Gabriela Gargaś – czarodziejka kobiecych uczuć – zaprasza do urokliwego pensjonatu w Bieszczadach, gdzie wszystko może się zdarzyć…
W małym bieszczadzkim miasteczku czas płynie leniwie. W ogrodzie przy Różanym Pensjonacie rozkwitają róże, a serce Michaliny tęskni za mężczyzną, którego pokochała pewnego zimowego wieczoru. Jej wybranek jednak odwiedza ją zdecydowanie zbyt rzadko, przez co ich miłość zostaje wystawiona na próbę.
Sielską atmosferę zburzy przybycie tajemniczego Przemka, który spróbuje oczarować Michalinę i skraść jej serce. Czy uda mu się sprawić, że dziewczyna zapomni o ukochanym?
W malowniczej scenerii goście pensjonatu przeżyją niezapomniane chwile, a ich los się odmieni i dostaną od życia drugą szansę.
Kup Lato utkane z marzeń w ulubionej księgarni
Oceny książki Lato utkane z marzeń
1941 użytkowników ma tytuł Lato utkane z marzeń na półkach głównych- Przeczytane 1 376
- 2018 66
- 2019 47
- 2021 22
- 2020 19
- E-book 14
- Przeczytane w 2018 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lato utkane z marzeń
Doceniam sukces autorki i cieszę się, że inni znajdują w jej twórczości coś dla siebie.
Mimo wszystko życzę wszystkiego co najlepsze autorce i dalszych sukcesów .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślałam ,że książka będzie idealna dla mnie ,ale niestety nie , przykro mi bardzo .
Mimo wszystko życzę wszystkiego co najlepsze autorce i dalszych sukcesów .
Kontynuacja zdarzeń opisanych w I tomie "Wieczór taki jak ten". "Budzisz się pewnego dnia i stwierdzasz, że jesteś zakochana. I niby wszystko jest na miejscu, takie samo, a jednak świat jest jakiś inny." W "Lecie utkanym" z marzeń dużo zakochanych osób, każdy pragnie bliskości drugiej osoby. Miśka nie wyleczyła się jeszcze z miłości do Artura, ale też pokochała Przemka. Amelia, chociaż została zraniona przez ojców swoich dzieci, spotyka Marka i wzdycha do niego. Wiktoria durzy się w Michale, mimo jego nie najlepszej opinii w Złotkowie. Nawet babcia Miśki, Zosia spotyka się ze swoją dawną miłością. Co przyniesie czas i jak ułożą się relacje zakochanych w następnym tomie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo raz kolejny przenosimy się do urokliwego Złotkowa. Gdzie z każdą kolejną stroną możemy śledzić losy bohaterów, których poznaliśmy w pierwszym tomie cyklu "Wieczór taki jak ten".
Interes Michaliny kwitnie i obecnie „Różany pensjonat” ma pełne obłożenie. Kobieta skupiona jest przede wszystkim na interesie, wychowaniu braciszka, pomocy babci, a także na związku na odległość, który przyprawia ją o ogromną tęsknotę za mężczyzna, którego poznała podczas świąt Bożego Narodzenia. Nadchodzi lato i Miśka cieszy się na perspektywę spędzenia tych ciepłych dni z ukochanym Arturem. Niestety los często płata figle i nic nie będzie takie jak się planowało, a do tego w życiu kobiety pojawi się kolega ze szkolnych lat - Przemek…
Amelia wraz z córkami spędza czas z matką Jadwigą, z którą próbuje naprawić dawno temu zepsute relacje. Kobieta i jej córki Wiktoria i Mary Ann bardzo dobrze się czują w tej małej, spokojnej miejscowości. Pewnego dnia na drodze Amelii pojawia się Marek…
Książka wciąga od pierwszej strony i trudno się od niej oderwać. Po raz kolejny zostajemy wciągnięci w losy kilku osób, razem z nimi przeżywamy emocje. Każdy z bohaterów pragnie miłości, każdy z bohaterów ma jakąś przeszłość i teraźniejszość z rozterkami. Każdy kiedyś się pogubił i próbuje iść nową drogą. Książka niesie również duży przekaz, że zawsze warto wysłuchać drugą osobę, a także że warto wybaczyć, ponieważ nigdy nie wiadomo jak dużo czasu nam pozostało. Książka zmusza do refleksji, przyprawia o łzy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toInteres Michaliny kwitnie i obecnie „Różany pensjonat” ma pełne obłożenie. Kobieta skupiona jest przede wszystkim na interesie, wychowaniu braciszka, pomocy babci, a także na związku na...
Wątki opowieści p.Gabrieli Gargaś są ciekawe, ale język książki nie bardzo mi odpowiada. Chwilami mam wrażenie, jakbym czytała wypracowanie uczennicy szkoły podstawowej, okrągłe zdania, takie trochę naiwne. Ale jako pauza i odpoczynek od kryminałów może być...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka opisuje mała miejscowość Złotkowo oraz jej mieszkańców, przyjezdnych pensjonariuszy pensjonatu Miśki. Perypetie Jadwigi i jej córki. W książce można odnaleźć historię miłości, wybaczenia, losu, z który potrafi z nas zadrwić. Miło mi się ją czytało. Choć nie jest łatwą książka. Zmusza do refleksji i uczy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiła książka do poczytania w wakacje na hamaczku. Ale pod koniec już mnie męczyła, chciałam, żeby się skończyła - nagle bardzo dużo nowych wątków na raz, jakby autorka wiedziała, że do końca zostało 30 stron.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie przekonam się do stylu Autorki, przez niego w ogóle nie mogę zżyć się z bohaterami ani wzruszyć wydarzeniami, które opisuje. Nie rozumiem tych wysokich ocen. Powieść składa się prawie wyłącznie z dialogów, i to bardzo słabych (patrz na przykład:
"Brzmi jak świnia - zawyrokowała.
- To wieprz.
- Wieprz?
- Fred.
- Masz wieprza?")
Tak jak w pierwszej części, mamy tu wysyp monologów postaci (nikt normalny tak nie rozmawia!),jak również ckliwe życiowe morały (patrz: nieznajomy dosiadający się do bohaterki w parku i opowiadający jej historię swojego życia, bo "bohaterka wygląda jakby potrzebowała to usłyszeć"),rozwiązania fabularne wyjęte z kapelusza, i postaci niezmiennie zakochujące się od pierwszego wejrzenia w jakże sielskim Złotkowie. Pewnie przeczytam trzecią część, bo jestem ciekawa, czy ktoś jeszcze umrze, ale potem już nigdy nie chcę czytać niczego spod pióra Pani Gargaś.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Brzmi jak świnia - zawyrokowała.
- To wieprz.
- Wieprz?
- Fred.
- Masz wieprza?")
Tak jak w pierwszej części, mamy tu wysyp...
Książka pod tytułem „Lato utkane z marzeń" to drugi tom opowieści mieszkańców Złotkowa i turystów odwiedzających pensjonat Miśki. Tym razem w pensjonacie Michaliny pojawił się Przemek czyli kolega z dzieciństwa. Czy mężczyzna sprawi, że Miśka zapomni o Adamie przekonaj się czytając drugi tomu z serii pod tytułem „Wieczór taki jak ten“ autorstwa Gabrieli Gargaś.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna i bardzo wciągająca książka. Zakończenie zdecydowanie inne niż można się spodziewać. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno nie czytałam czegoś tak złego. Nie byłam nawet w stanie dotrwać do końca.
Dawno nie czytałam czegoś tak złego. Nie byłam nawet w stanie dotrwać do końca.