Lato utkane z marzeń

Okładka książki Lato utkane z marzeń autora Gabriela Gargaś, 9788379769650
Okładka książki Lato utkane z marzeń
Gabriela Gargaś Wydawnictwo: Czwarta Strona Cykl: Wieczór taki jak ten (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Wieczór taki jak ten (tom 2)
2018-07-18
2018-07-18

Kup Lato utkane z marzeń w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lato utkane z marzeń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lato utkane z marzeń

Doceniam sukces autorki i cieszę się, że inni znajdują w jej twórczości coś dla siebie.
Myślałam ,że książka będzie idealna dla mnie ,ale niestety nie , przykro mi bardzo .
Mimo wszystko życzę wszystkiego co najlepsze autorce i dalszych sukcesów .

Mimo wszystko życzę wszystkiego co najlepsze autorce i dalszych sukcesów .

Kontynuacja zdarzeń opisanych w I tomie "Wieczór taki jak ten". "Budzisz się pewnego dnia i stwierdzasz, że jesteś zakochana. I niby wszystko jest na miejscu, takie samo, a jednak świat jest jakiś inny." W "Lecie utkanym" z marzeń dużo zakochanych osób, każdy pragnie bliskości drugiej osoby. Miśka nie wyleczyła się jeszcze z miłości do Artura, ale też pokochała Przemka. Amelia, chociaż została zraniona przez ojców swoich dzieci, spotyka Marka i wzdycha do niego. Wiktoria durzy się w Michale, mimo jego nie najlepszej opinii w Złotkowie. Nawet babcia Miśki, Zosia spotyka się ze swoją dawną miłością. Co przyniesie czas i jak ułożą się relacje zakochanych w następnym tomie.

Po raz kolejny przenosimy się do urokliwego Złotkowa. Gdzie z każdą kolejną stroną możemy śledzić losy bohaterów, których poznaliśmy w pierwszym tomie cyklu "Wieczór taki jak ten".

Interes Michaliny kwitnie i obecnie „Różany pensjonat” ma pełne obłożenie. Kobieta skupiona jest przede wszystkim na interesie, wychowaniu braciszka, pomocy babci, a także na związku na odległość, który przyprawia ją o ogromną tęsknotę za mężczyzna, którego poznała podczas świąt Bożego Narodzenia. Nadchodzi lato i Miśka cieszy się na perspektywę spędzenia tych ciepłych dni z ukochanym Arturem. Niestety los często płata figle i nic nie będzie takie jak się planowało, a do tego w życiu kobiety pojawi się kolega ze szkolnych lat - Przemek…

Amelia wraz z córkami spędza czas z matką Jadwigą, z którą próbuje naprawić dawno temu zepsute relacje. Kobieta i jej córki Wiktoria i Mary Ann bardzo dobrze się czują w tej małej, spokojnej miejscowości. Pewnego dnia na drodze Amelii pojawia się Marek…

Książka wciąga od pierwszej strony i trudno się od niej oderwać. Po raz kolejny zostajemy wciągnięci w losy kilku osób, razem z nimi przeżywamy emocje. Każdy z bohaterów pragnie miłości, każdy z bohaterów ma jakąś przeszłość i teraźniejszość z rozterkami. Każdy kiedyś się pogubił i próbuje iść nową drogą. Książka niesie również duży przekaz, że zawsze warto wysłuchać drugą osobę, a także że warto wybaczyć, ponieważ nigdy nie wiadomo jak dużo czasu nam pozostało. Książka zmusza do refleksji, przyprawia o łzy.

1941 użytkowników ma tytuł Lato utkane z marzeń na półkach głównych
435 użytkowników ma tytuł Lato utkane z marzeń na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Lato utkane z marzeń

Gabriela Gargaś
Gabriela Gargaś
Książka Gabrieli Gargaś "Pośród żółtych płatków róż" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura obyczajowa i romans. Gabriela Gargaś jest niepoprawną optymistką i marzycielką. Ma usposobienie indywidualistki, która chadza własnymi ścieżkami. Jej życiowe motto brzmi „Sztuką życia jest umieć cieszyć się małym szczęściem”. Autorka popularnych powieści: „Jutra może nie być”, „W plątaninie uczuć”, "Trudna miłość" i "Namaluj mi słońce"

Cytaty z książki Lato utkane z marzeń

Video

Video