Wszystkie polskie świętości

- e-book
- 2014-12-31
- 2014-12-31
WSZYSTKIE POLSKIE ŚWIĘTOŚCI
TOM I (KWIECIEŃ-GRUDZIEŃ 2012)
#1|Seks z 83-latką
#11|Barbara z Utrechtu:Płodofilia
#12|Gorzkie dojrzewanie-nowela zoofilska
#13|Maciek z Ciemnogrodu-nowela pedofilska
#14|Bytom-nowela sadomasochistyczna
TOM II (STYCZEŃ-KWIECIEŃ 2013)
#15|Mój przyjaciel pedofil
#16|Yoko i zoofilia
#17|Barbara z Utrechtu:Płodomania
#18|Barbara z Utrechtu:Zmartwychwstanie
#19|Fryneary
JAKUB Z CIEMNOGRODU
TOM III (LIPIEC-LISTOPAD 2013)
#20|Mój sen o Dollywood
#21|Mój sen o Dollywood cz.II
#22|Długa droga do Dachau cz.I(Polska)
#23|Odetnij mi palce
#24|Barbara z Utrechtu:Embrionofilia(Epilog)
#25|Wibrator w starczej waginie
#26|Policzkomania(mega słodkie!)[Policzkoploitation]
#27|Misao i robaki
#28|Hideki:3 fetysze
TOM IV (STYCZEŃ-CZERWIEC 2014)
#29|Fryneary2:Moje pierwsze dziecko z Szatanem(Part1)
#30|Jakub z Ciemnogrodu.Chłopak Kot nie żyje
#31|Emerland
#32|Znów mam 90 lat
SEN O ZACHODZIE
TOM V (LIPIEC-GRUDZIEŃ 2014)
#33|Fetysz dwudziestoośmiolatków wyglądających na mniej lat,niż mają
#34|Jakub:2 historie
#35|Chłopak Kot:fikcyjna historia
#36|Policzkomania 2:Cukrzycowe Słodkości
#37|Jakub Jankowski
#38|Chłopak Kot:ostatnie opowiadanie
#39|Ikony nigdy nie umierają
#40|Ikony nigdy nie umierają cz.II
#41|Jakub otwiera umysł gejowi raperowi oraz zostaje doceniony w wieku 97 lat przez
20-letniego miliardera
Dostęp: https://drive.google.com/folderview?id=0B_Wvq5gHrV42TW82OFl6T21YQTg
Kup Wszystkie polskie świętości w ulubionej księgarni
Oceny książki Wszystkie polskie świętości
11 użytkowników ma tytuł Wszystkie polskie świętości na półkach głównych- Przeczytane 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystkie polskie świętości
wie ktoś gdzie można przeczytać? link do dysku nie działa :(
wie ktoś gdzie można przeczytać? link do dysku nie działa :(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystkie Polskie Świętości to debiutancki zbiór opowiadań Aarona Van Dorena. Książka została wydana w Internecie(planowana jest wersja papierowa).
Muszę przyznać, że autor zaskoczył mnie swoim bezkompromisowym podejściem do materii literackiej. Są to krótkie historie(zazwyczaj kilka stron każda) pełne okrucieństwa, dziwactw seksualnych, fetyszy i podważania tego wszystkiego, co społeczeństwo zwykło uważać za nienaruszalne normy. Stąd tytuł, te polskie świętości(rodzina, religia, patriotyzm, ochrona życia, "poprawna" seksualność itd.) i bohaterowie którzy nic sobie z nich nie robią.
Autor pokazuje nam wszelkich Innych. Więc jeśli szczytem inności jest np. gej lub trans, to radzę nie zabierać się za czytanie tego zbioru opowiadań. Mamy tutaj np. postać kobiety której głównym fetyszem jest aborcja, czy młodego mężczyzny który wyznaje matce, że jest pedofilem, a ta... w pełni to akceptuje!
Podobają mi się także opowiadania "japońskie". Oczywiście nie mogło zabraknąć w nich przedziwnych fetyszy, z czego słynie właśnie tej kraj.
Całość zamyka kilka opowiadań biograficznych, gdzie pojawiają się postacie z realnego życia autora. Są one o tyle ciekawe, że w naszym kraju mało kto jest w stanie swoją własną twarzą "firmować" rzeczy o których pisze autor.
Zbiór opowiadań polecał m.in. aktor Jerzy Nasierowski, notabene słynny także ze swoich ekscentrycznych(?) książek.
Polecam osobom bardzo otwartym, lubiącym prowokacje oraz szokery.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę przyznać, że autor zaskoczył mnie swoim bezkompromisowym podejściem do materii literackiej. Są to krótkie historie(zazwyczaj kilka stron każda) pełne okrucieństwa, dziwactw seksualnych, fetyszy i podważania tego...
Jakiś czas temu przeczytałem książkę wydaną w internecie jako ebook. Autor to Jakub Jankowski. Jego strona donosi, że urodził się w 1992 roku.
Przyznam szczerze, że pierwszy raz miałem do czyniemia z tego typu twórczością.
A trzeba przyznawać, że twórczość to bardzo kontrowersyjna. Pisarstwo chore, szalone, łamiące wszelkie normy społeczne.
Mam niemały problem co o tym sądzić. Tematyka może i ciekawa, ale przedstawiona w sposób wulgarny, wręcz pornograficzny...
Mamy tutaj wszystko, co stanowi tabu w naszej kulturze: młody pedofilia wyznających swoje preferencje przed matką, kobieta której fetyszem jest chodzenie po płodach, ludzi proszących o śmierć, samobójców, fetyszystów itp.
Nasycenie zboczeniem jest olbrzymie. Każde następne opowiadanie bardziej zboczone od poprzedniego. Wystarczy spojrzeć na same tytuły...
Czy polecam? Tak, ale na własną odpowiedzialność!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyznam szczerze, że pierwszy raz miałem do czyniemia z tego typu twórczością.
Mam niemały problem co o tym...
Całkiem dobre. Ciekawe, czy autor jeszcze coś napisze, bo talent posiada.
Całkiem dobre. Ciekawe, czy autor jeszcze coś napisze, bo talent posiada.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam. Chyba najbardziej odważny zbiór opowiadań. Książkę polecał m.in.słynny aktor Jerzy Nasierowski, a to już o czymś świadczy.