Horimiya 11

Aleksandra Kulińska

Kup Horimiya 11 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Horimiya 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Horimiya 11

Szkole życie bohaterów mangi trwa w najlepsze. Wszystko wydaje się spokojne i związek głównej pary ma się dobrze mimo tego, że Hori jest nadal zazdrosna o swojego chłopaka. W międzyczasie jednak kwitną uczucia pomiędzy innymi osobami z przyjacielskiego kręgu. W tomie 11 Horimiya mamy okazję lepiej przyznać się rozkwitającej relacji pomiędzy Yuki Yoshikawą a Tooru Ishikawą. Nastolatka wprasza się do kolegi na katowanie gry wideo. Wizyta pełna jest niezręcznych momentów, a na dodatek we wszystko wtrąca się gosposia pracująca w domu Ishikawów. Nastolatki są trochę zagubione i nie wiedzą, czy to tylko można przyjaźń, czy może jakieś silniejsze uczucia. Do tego obawa na temat tego co czuje druga strona, prowadzi do masy zabawnych momentów u wpadek. Czy doprowadzi to do powstania kolejnego związku w świecie mangi?

Na półkach: , , , ,

O tak, świetna część - trafia na moją półkę "ulubionych" ! Jakbym mogła, wstawiłabym 11/10 gwiazdek.

Bardzo podoba mi się wątek Yoshi- i Ishikawy. W końcu coś tam zaczyna bardziej iskrzyć, przy tym sceny pozostają w zabawnym tonie.
A co słychać u Hori i Miyamury? Niby dalej jakieś perypetie - w tym tomie pośmiejemy się z "brania"/zainteresowania Izumi'ego u chłopaków (co na to Kyouko?),hahah. Jednak co wyróżnia tę część to to, że główni bohaterowie zaczynają patrzeć na swój związek trochę inaczej - dojrzalej.

Cudna ta manga, robię sobie "maraton" w tym tygodniu.

Dowiadujemy się w tym tomie więcej o bohaterach pobocznych co bardzo mi się podobało.

147 użytkowników ma tytuł Horimiya 11 na półkach głównych
100 użytkowników ma tytuł Horimiya 11 na półkach dodatkowych