Horimiya 14

- Horimiya
- 2020-04-02
- 2020-04-02
- Amelia Lipko
Członkowie samorządu zwykle świetnie się ze sobą dogadują, ale każdy miewa czasami gorszy dzień. Kłótnie to też część młodości!
Oto czternasty tom popularnej serii od HERO o nieco zwariowanym, szkolnym życiu grupki bohaterów, zawierający jedną nową, nigdzie wcześniej nie drukowaną!
Kup Horimiya 14 w ulubionej księgarni
- 2021 4
- 2025 3
- 2022 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Horimiya 14
Życie nie bywa łatwe i poza przyjemnymi momentami zdarzają się także trudniejsze chwile. Dlatego czternasty tom mangi Horimiya skupia się na sporach i nieporozumieniach pomiędzy bohaterami. Czasem trywialne rzeczy potrafią rozgniewać znajomych i ostudzić ich relacje. Zły gest czy słowo mogą być odebrane tak, a nie inaczej i doprowadzić do problemów w związku pary. Wszystko to jest tutaj ukazane. Czy jest jakiś sprawdzony sposób na poprawę sytuacji? Może kilka szczerych słów jest w stanie rozwiązać spór?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna część, jednak opis (i okładka) mocno sugerował, że skupimy się na samorządzie, ale w sumie to nie ma tego wiele + jak już był jakiś rozdział poświęcony Kouno, Sengoku i Remi to to nie była jakaś ogromna kłótnia. Nie znaczy to, że ten tom był nie do czytania czy coś, po prostu - jak dla mnie - trochę myląco napisany opis.
Jakbym miała go poprawić, to zawarłabym po prostu informację o tym, że znajdziemy prawie wszystkich bohaterów po trochu (co myślę, że byłoby jeszcze lepsze i bardziej zachęcające)! Mamy trochę scen z Yanagim, występuje wątek Sawady i Iury, pomagamy w jednym rozdziale Tooru, wracamy też, oczywiście, do rodziny Hori !
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakbym miała go poprawić, to zawarłabym po...
Szczerze tęsknię trochę za większą uwagą dla Hori i Miyamury
Szczerze tęsknię trochę za większą uwagą dla Hori i Miyamury
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie dzieje się tu nic wyjątkowego, bo prawdę powiedziawszy, akcja nie rozwija się w tej mandze od bodajże siódmego tomu, ale mam ogromny sentyment to tej mangi i bohaterów, więc dlatego taka wysoka ocena. Bardzo fajna komedia, bo nawet romansem nie mogę tego w tym tomie nazwać, ale i tak mi się podobało. I chociaż kocham tą historię to szczerze uważam, że autorki powinny już ją zakończyć.
Nie dzieje się tu nic wyjątkowego, bo prawdę powiedziawszy, akcja nie rozwija się w tej mandze od bodajże siódmego tomu, ale mam ogromny sentyment to tej mangi i bohaterów, więc dlatego taka wysoka ocena. Bardzo fajna komedia, bo nawet romansem nie mogę tego w tym tomie nazwać, ale i tak mi się podobało. I chociaż kocham tą historię to szczerze uważam, że autorki powinny...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMIŁOŚĆ, KŁÓTNIE I SZKOLNE ŻYCIE
Miłość, kłótnie i szkolne życie! Tak w skrócie przedstawia się akcja tego tomiku i nic więcej dodawać nie trzeba. Co poróżni członków szkolnego samorządu? I co czeka naszych zakochanych bohaterów?
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/04/horimiya-14-hero-daisuke-hagiwara.html
MIŁOŚĆ, KŁÓTNIE I SZKOLNE ŻYCIE
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Horimiya” to taka specyficzna seria, którą właściwie można zacząć czytać od tego tomu, a i tak niewiele się straci. Każda część to zbiór krótkich epizodów z życia głównych bohaterów, zabawnych, lekkich, niezobowiązujących i przede wszystkim utrzymanych w stylistyce shoujo. Fanki z pewnością będą więc zadowolone.
Miłość, kłótnie i szkolne...