Batman: Noc Ludzi Potworów

Okładka książki Batman: Noc Ludzi Potworów autora Roge Antonio, Tom King, Andy MacDonald, Riley Rossmo, Tim Seeley, James Tynion IV, 9788328127807
Okładka książki Batman: Noc Ludzi Potworów
Tim SeeleyAndy MacDonald Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Batman DC Rebirth (tom 1.5) Seria: Odrodzenie komiksy
komiksy
Batman DC Rebirth (tom 1.5)
Odrodzenie
Batman: Night of the Monster Men
2017-12-07
2017-12-07

Kup Batman: Noc Ludzi Potworów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Batman: Noc Ludzi Potworów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Batman: Noc Ludzi Potworów

Dodatkowy tom do historii Batman Odrodzenie, walka z Hugo Strangem i jego dziwnymi wybrykami. Jest akcja, są strasznie duże głupoty które psują obraz całej akcji, niestety. Zapraszam też na swojego bloga https://okonapopkulture.blogspot.com/

Przekartkowane i zapomniane.

Przekartkowane i zapomniane.

Na półkach: , , , ,

Tą jedną gwiazdkę zazwyczaj daję tytułom, które mnie maksymalnie wynudziły, są do tego paskudne, dialogi mają drętwe i nie ma żadnej przyjemności z czytania, przez co czuję się tak jakbym czytał przymusowo opasłą lekturę szkolną. Jednym słowem: kara. Albo masochizm jakby nie patrzeć...

W Nocy Ludzi Potworów mamy całe zatrzęsienie akcji, bowiem do Gotham dociera huragan. Rzęsisty deszcz obmywa ulice miasta, a wiatr zrywa czapki z głów. W takiej scenerii prof. Hugo Strange realizuje swój niecny plan. Za pomocą zmodyfikowanego jadu, jaki używa Bane, pobudza do życia ciała samobójców, których wcześniej psychiatrycznie "leczył" (niezły wynik). I nie było by w tym nic nowego, gdyby nie skutek użycia specyfiku.

Cztery ciała zmieniają się w potwory, z jakimi Batman i spółka będą mieli naprawdę duże problemy. Wielgachne monstra, które swoją szpetnością mogły by spokojnie wylądować w grze z serii Dark Souls i to jest spoko. Design robi wrażenie i stanowi mocną stronę tytułu, bo scenarzyści rzeczywiście się postarali. Bat-rodzinka i przyjaciele mają sporo do roboty. Szkoda tylko, że dialogi są kretyńsko słabe, a i akcja jak na komiks mało wiarygodna. Bo wątpię, aby Gotham Girl w chwili słabości nie wymiotła by tam wszystkich... Dosłownie.

Szkoda mi też Strange'a, bo Orlando uczynił z niego inteligentną masę mięśni która chce zająć miejsce Batmana, więc funduje mu najdziwniejszą psychoanalizę ever. Są nią te potwory. No brawo... Nie tego się spodziewałem. A już Bat-wież tym bardziej. Zaśmierdziało mi tu Power Rengers i osobiście liczyłem na jakiegoś Mega Zorda... Po dwa zeszyty z serii Batman, Detective Comics oraz Nightwing. Wiąże się to z odmienną kreską, przy czym są one jak najbardziej poprawne, mniej więcej na tym samym poziomie, więc nie mam zdecydowanego faworyta.

Szkoda, że ten pierwszy event w ramach DC Rebirth (nie licząc rozpoczynające całość DC Universe: Rebirth) został koncertowo spartolony. Jako fan Dark Souls doceniam projekt maszkar, jako fan Batmana - cóż, nie ma on tutaj formy.

111 użytkowników ma tytuł Batman: Noc Ludzi Potworów na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł Batman: Noc Ludzi Potworów na półkach dodatkowych

Okładka książki Superman kontra Lobo Mirka Andolfo, Sarah Beattie, Tim Seeley
Superman kontra Lobo Mirka Andolfo, Sarah Beattie, Tim Seeley
Okładka książki Local Man. Tom 2 Tony Fleecs, Tim Seeley
Local Man. Tom 2 Tony Fleecs, Tim Seeley
Okładka książki Local Man. Tom 1 Tony Fleecs, Tim Seeley
Local Man. Tom 1 Tony Fleecs, Tim Seeley
Okładka książki Świat Mroku. Szkarłatna odwilż. Aaron Campbell, Tini Howard, Danny Lore, Tim Seeley, Jim Zub
Okładka książki Robins: Being Robin Baldemar Rivas, Tim Seeley
Robins: Being Robin Baldemar Rivas, Tim Seeley
Tim Seeley
Tim Seeley
Tim Seeley is a comic book artist and writer known for his work on books such as G.I. Joe: A Real American Hero, G.I. Joe vs. Transformers and New Exiles. He is also the co-creator of the Image Comics titles Hack/Slash and Revival.

Okładka książki Batman: Narzeczona czy włamywaczka? Mikel Janin, Joëlle Jones, Tom King
Batman: Narzeczona czy włamywaczka? Mikel Janin, Joëlle Jones, Tom King
Okładka książki Nightwing: Lepszy niż Batman Javier Fernandez, Tim Seeley
Nightwing: Lepszy niż Batman Javier Fernandez, Tim Seeley
Okładka książki Uniwersum DC – Odrodzenie Gary Frank, Phil Jimenez, Geoff Johns, Ivan Reis, Ethan Van Sciver
Okładka książki Superman - Action Comics: Powrót do "Daily Planet" Tom Grummett, Dan Jurgens, Stephen Segovia, Art Thibert, Patrick Zircher
Okładka książki Batman: Wojna Żartów z Zagadkami Mikel Janin, Tom King, Clay Mann
Batman: Wojna Żartów z Zagadkami Mikel Janin, Tom King, Clay Mann
Okładka książki Hal Jordan i Korpus Zielonych Latarni: Światło w butelce Rafa Sandoval, Josep Tarragona, Ethan Van Sciver, Robert Venditti
Okładka książki Flash: Piorun uderza dwa razy Joshua Williamson, Carmine di Giandomenico
Flash: Piorun uderza dwa razy Joshua Williamson, Carmine di Giandomenico

Cytaty z książki Batman: Noc Ludzi Potworów

Dodaj cytat z książki Batman: Noc Ludzi Potworów