25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta

- biznes, finanse
- 2017-05-29
- 2017-05-29
Jakub B. Bączek (nazywany przez dziennikarzy najmłodszym polskim emerytem) to człowiek, który już w wieku 32 lat porzucił posadę prezesa w zbudowanej przez siebie firmie STAGEMAN i zdecydował się na model życia 50/50. Połowę swojego roku spędza więc na 25 urlopach, które nazywa „miniemeryturami”, a w trakcie drugiej połowy realizuje projekty związane z jego pasjami (jak inspirowanie innych czy praca z najlepszymi polskimi sportowcami w charakterze trenera mentalnego).
Ta nietuzinkowa książka jest podróżą śladami autora – zarówno geograficzną (przez takie miejsca jak Bali, Nowy Jork czy Rio de Janeiro),jak i mentalną (przez nawyki skutecznego działania i szczęśliwego życia).
Od teraz nie trzeba już szukać inspirujących historii z zagranicy – na wyciągnięcie ręki mamy bowiem człowieka, który udowadnia, że marzenia się nie spełniają, ale marzenia się SPEŁNIA!
#25miniemerytur pomoże Ci spełnić Twoje marzenia – nie tylko te podróżnicze. Ale UWAGA: ta historia wciąga, a jej przeczytanie może sprawić, że wiele się w Twoim życiu zmieni! Do dzieła!
Kup 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta w ulubionej księgarni
Oceny książki 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta
383 użytkowników ma tytuł 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta na półkach głównych- Przeczytane 204
- 2018 8
Tagi i tematy do książki 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta
Cytaty z książki 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta
Dodaj cytat z książki 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta
Dobra, jeśli masz 6 lat i zerowe pojęcie o świecie. Poza tym: stek banałów i powtórzeń oklepanych haseł z Tonego Robinsa czy Bryana Tracy - jak to w pozostałych książkach tego magika - plagiatora, który chyba nigdy w życiu jeszcze nie powiedział ani nie napisał nic autorskiego, własnego tylko wciąż powiela cudze treści i przemyślenia bez żenady podpisując się pod nimi jak pod swoimi.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałem skuszony dosyć dobrymi opiniami. Początek jeszcze w miarę obiecujący, ale dalej strasznie dużo popisywania się swoją firma, bezużyteczne, oklepane porady typu "wstawaj wcześniej, pracuj więcej".
Kwintesencją były porady żeby podnająć jeden pokój w mieszkaniu celem uzyskania pasywnego przychodu. Albo kupienie mieszkania i spłacanie kredytu z czynszu. Że też nikt o tym wcześniej nie pomyślał!
Dotrwałem do około 2/3 książki i tylko dlatego, że się bardzo lekko czyta.
Zdecydowanie nie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKwintesencją były porady żeby podnająć jeden pokój w mieszkaniu celem uzyskania pasywnego przychodu. Albo kupienie mieszkania i spłacanie kredytu z czynszu. Że też...
Bardzo dobrze się czyta. Krótka i konkretna.
Bardzo dobrze się czyta. Krótka i konkretna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo przyjemna książka w zakresie rozwoju osobistego do przeczytania, inspiruje. :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKażda strona książki jest wypełniona wartościowymi informacjami, nie ma bezsensownego lania wody.
Książka lekka treścią, ciężka fizycznie. Dla koneserów tematyki samorozwoju.
Książka lekka treścią, ciężka fizycznie. Dla koneserów tematyki samorozwoju.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#1135 - 25 miniemerytur. Nawyki najmłodszego polskiego emeryta - Jakub B. Bączek - Wydawnictwo Stageman
#285/52/2022
Książka ma 240 stron. Swoją premierę miała dnia 29.05.2017 roku.
"Żyjemy w czasach, w których Twój mózg odbiera dziennie więcej bodźców, niż mózg Twojej babci odebrał przez całe życie."
Ta książka to rodzaj pamiętnika z podróży autora - zarówno tej geograficznej, jak i tej mentalnej. Dzięki niej poznasz nawyki szczęśliwego i skutecznego życia i działania.
Cytując Jakuba - "Marzenia się nie spełniają, ale marzenia się spełnia!"
Jeśli szukasz inspiracji do działania, to zachęcam Cię do sięgnięcia po tą książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#285/52/2022
Książka ma 240 stron. Swoją premierę miała dnia 29.05.2017 roku.
Ta książka to rodzaj pamiętnika z podróży autora - zarówno tej...
Po pierwszych minutach myślałem, że to będzie ciekawa książka, ale nigdy nie czytałem tak zakochanego w sobie gościa. Na każdym kroku wspomina o swoich szkoleniach i rabatach na nie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka książka. I w końcu coś innego wśród książek "motywacyjnych". Bardzo fajnie wplecione wątki podróżnicze. Myślę, że książka podobała mi się również dlatego, że przynajmniej kilka miejsc miałam okazję odwiedzić i był to również czas na powspominanie podróżniczych przygód.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie tego spodziewałem się po tej książce!
Jednak postanowiłem przeczytać i jakże wielkie było moje zdziwienie. Okazuje się, że podróże są bardzo przyjemnymi historiami i tłem do pewnych życiowych zasad, porad, swoją drogą bardzo inspirujących.
Jestem bardzo mile zaskoczony. Bardzo przyjemna pozycja dająca dużo pozytywnej energii :)
Nie tego spodziewałem się po tej książce!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałem się, że będzie to książka o 25 sposobach na miniemerytury, coś w kontekście pomysłów na biznes, inwestowanie itp. ale 25 podróży po różnych krajach, chociaż sam lubię podróże to jednak czytanie o tym nie może być aż tak ciekawe.
Żyjemy w systemie, w którym pośpiech, praca od rana do wieczora, zadania do wykonania na wczoraj są naszym udziałem. Jak się z tego systemu wypisać? Na to pytanie odpowiada nam Jakub B. Bączek - autor książki 25 miniemerytur, którą przeczytałam w ramach styczniowego wyzwania LC 2021. Autor opisuje swoje nawyki, nawiązując do koncepcji work-life balance.
Nawyki przedstawione przez autora może nie są odkrywcze dla kogoś kto siedzi w tematyce psychologii sukcesu, zarządzania. Mimo wszystko warto zajrzeć do tej pozycji, w celu spojrzenia na moc budowania i stosowania nawyków z perspektywy osoby, która dzięki nawykom osiągnęła sukces i satysfakcję w życiu osobistym i zawodowym.
Dzięki tej książce miałam okazję w inny sposób spojrzeć na medytację, która może być praktyką uważności podczas wykonywania codziennych czynności, takich jak np. smakowanie kostki czekolady.
Polecam dla poszerzenia horyzontów, poznania ciekawych historii z odbytych podróży autora.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNawyki...