Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie

Okładka książki Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie autora Tomasz Marzec, 9788328312586
Okładka książki Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie
Tomasz Marzec Wydawnictwo: Sensus nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2015-09-25
2015-09-25

Kup Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie w ulubionej księgarnii

Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie

Oceny książki Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie

Ciężko sie słucha i to nie tylko dlatego że autor, a jednocześnie lektor nie wymawia R i już, jak głosi, się tym nie przejmuje.
Książka to przepisanie rzeczy dostepnych w wielu wielu różnych poradnikach okraszone mnóstwem wtrąceń, anegdot i przykładów z życia autora, coacha z problemami. I dajcie juz spokój z przykładami takimi jak Stalone czy Vujcic. Sa oni orani w co drugiej książce tego typu tematycznej

Zbiór anegdot i historyjek niby na temat. Mylenie pojęć, zamienne używanie śmiałości, odwagi, ekstrawertyczności i poczucia własnej wartości jakby było to to samo. Żenująco prostackie podejscie to tematu, mądrości ludowe, trywializmy i zero rzetelnej wiedzy. Na dodatek audiobooka czyta sam autor obdarzony znaczną wadą wymowy i brakiem umiejętności lektorskich, co dodatkowo negatywnie wpływa na odbiór. Liczne potknięcia językowe, jakby całkiem zabrakło korekty redakcyjnej. Nie wrócę do tej pozycji i nie polecam.

Dotrwałem do połowy i dalej nie zamierzam kontynuować. Jeden z najgorszych poradników jakie dotąd czytałem. Książka może zawiera parę rad, które dałoby radę napisać w artykule na kilka stron. Reszta to lanie wody jak to osiągnęło się sukces i pewność siebie robiąc kursy i przemowy właśnie na ten temat oraz oczywistymi przemyśleniami na temat pewności siebie. Autor książki trafił na złoty czas coachów kiedy to zaczęło być modne i bardzo opłacalne. I mam wrażenie, że o to tutaj chodzi, wcisnąć kolejną pozycje dla ludzi, którzy szukają jakiejś wartościowej treści, której za dużo tutaj nie znajdą. Męczy też straszna ilość historii, które są oczywistościami dla większości ludzi. Nie daję za dużo rad jak zwiększyć swoją pewność siebie a przynajmniej ja ich nie znalazłem. Może są w drugiej części książki ale w sposób jaki jest ona pisana niestety nie dam rady dalej w to brnąć... a rzadko kiedy nie dokańczam pozycji.

458 użytkowników ma tytuł Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie

Tomasz Marzec
Tomasz Marzec
Tomasz Marzec to ekstrawertyk, niesamowicie towarzyski i otwarty na ludzi. Jego naturalna pewność siebie, luźne podejście do życia oraz fascynacja rozwojem powoduje, że jest świetnym coachem, który z wielką przyjemnością pomaga mężczyznom, a także kobietom w rozwiązywaniu ich codziennych lub niecodziennych problemów. Tomek stawia na jakość pracy z ludźmi, więc każdego traktuje bardzo indywidualnie. Już w lipcu 2008 roku magazyn CKM uznał Tomka za "specjalistę udzielającego najlepszych porad w kwestii tego jak zostać supersamcem”, co stało się realnie wiążące, ponieważ jego porady trafiły na pierwsze miejsce najważniejszych porad w dziesięcioleciu magazynu CKM. To wszystko dzięki skuteczności i prostocie wskazówek, jakimi dzieli się z innymi.

Siła woli. Wykorzystaj samokontrolę i osiągaj więcej! Kelly McGonigal
Siła woli. Wykorzystaj samokontrolę i osiągaj więcej!
Kelly McGonigal
"Siła woli" Kelly McGonigal to błyskotliwe połączenie nauki i praktyki, które rzuca nowe światło na jeden z najbardziej fascynujących aspektów ludzkiej psychologii. Autorka, wykładowczyni Uniwersytetu Stanford, z niezwykłą przystępnością prezentuje najnowsze odkrycia neurobiologii, psychologii i ekonomii behawioralnej dotyczące samokontroli, jednocześnie przekładając je na konkretne strategie wzmacniania tej kluczowej umiejętności. McGonigal zręcznie demistyfikuje siłę woli, przedstawiając ją nie jako wrodzoną cechę charakteru, ale jako zdolność, którą można systematycznie rozwijać poprzez zrozumienie jej mechanizmów. Szczególną wartość książki stanowi perspektywa integrująca trzy wymiary samokontroli: "Nie będę" (opieranie się pokusom),"Będę" (robienie tego, czego unikamy) oraz "Chcę" (pamiętanie o długoterminowych celach). Autorka z empatią i bez moralizowania analizuje powszechne pułapki samokontroli, od prokrastynacji, przez zachowania impulsywne, po mechanizmy samosabotażu, oferując praktyczne, poparte badaniami techniki ich przezwyciężania. Przedstawione ćwiczenia, od treningu uważności i kontroli oddechu, po precyzyjne strategie formułowania celów, są na tyle uniwersalne, że każdy czytelnik znajdzie w nich coś dla siebie, niezależnie od obszaru życia, w którym chce wzmocnić swoją samokontrolę. Jeśli ktoś się waha, czy po nią sięgnąć, albo chce sobie przypomnieć jej kluczowe idee, polecam zajrzeć na moją stronę Lumeo.pl, gdzie znajdziecie jej szczegółową analizę.
Mateusz - awatar Mateusz

Cytaty z książki Naturalna pewność siebie. Siła, która zmieni Twoje życie