Historia pewnego małżeństwa

Okładka książki Historia pewnego małżeństwa autora Geir Gulliksen, 9788380156586
Okładka książki Historia pewnego małżeństwa
Geir Gulliksen Wydawnictwo: Czarna Owca literatura piękna
Historie om et ekteskap
2017-06-28
2017-06-28
Iwona Zimnicka

Kup Historia pewnego małżeństwa w ulubionej księgarnii

Oceny książki Historia pewnego małżeństwa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historia pewnego małżeństwa

Ciężko mi ocenić tę książkę. Ma w sobie coś co spowodowało, że ją przeczytałam być może jest to pozycja do której wrócę ze względu na to trudny temat i brak zrozumienia przeze mnie tak naprawdę przekazu. Nie rozumiem po co mąż popycha żonę w ramiona innego czy miłość może odebrać rozum?
Myślę, że to jedna z niewielu książek która pozostanie w mojej biblioteczce mimo, że ją przeczytałam

Cienka książka, która zapowiadała się ciekawie. Niestety okazuje się nudna i ciężka do przeczytania. W pewnych momentach jest tak zawiła, że nie wiadomo która postać się wypowiada. Poza jednym rozdziałem, w którym dokładnie są fragmenty: "Ona powiedziała:....", ja jej powiedziałem:...", a ona mi odpowiedziała:...". Bohater, który opowiada historię opowiada nam o tym co myślała dana osoba (co myślała żona w danej chwili, a co ich syn itd.),co samo w sobie jest dla mnie bez sensu. Mężczyzna w książce sam zachęca swoją obecną żonę do zdrady, podnieca go to i dzieli się swoimi fantazjami z nią, a w momencie kiedy naprawdę doszło do zdrady, rozpacza i nie może tego znieść. Książka - poplątanie z pomieszaniem. Nasuwa się myśl - Uważaj czego sobie życzysz.

Dziwna książka, styl męczący , może kwestia tłumaczenia?Na jeden wieczór, krociutka, nie skłoniła mnie do glebszych przemyślen czy refleksji.

150 użytkowników ma tytuł Historia pewnego małżeństwa na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Historia pewnego małżeństwa na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Historia pewnego małżeństwa

Cytaty z książki Historia pewnego małżeństwa

Dodaj cytat z książki Historia pewnego małżeństwa