Confess

Inne

Patronaty LC

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Szokujące... i prawdziwe wyznania zwykłych ludzi!

1369 173 100

Na półkach: , , , ,

To wydanie Colleen Hoover było jak najbardziej na tak. Dwójka bohaterów, których życie mocno doświadczyło, kiełkująca miłość, która nie będzie miała łatwo i wyznania, które chwytają za serce. Pomysł i wykonanie - świetne! Wyzwalacz emocji i wyciskacz łez. Przywiązałam się do głównych bohaterów i to dzięki nim spędziłam parę godzin pochłonięta historią, którą razem opowiadali.

Colleen ma tak unikalny styl pisania, że chyba nie znając autora, wiedziałabym kto napisał tą książkę.
Oczywiście, że była przewidywalna, ale nawet pomimo tego, czytało się ją bardzo przyjemnie. Pomysł z malowaniem, na podstawie zwierzeń, to coś genialnego. Mając świadomość, że są one prawdziwe, czasami włos się jeżył na głowie.

niestety rozczarowanie, ksiazka max dla 17 latki. wszystko przekoloryzowane i naciagane jak w bajeczce o milosci :) stracony czas niestety

Colleen Hoover jak zwykle nie zawodzi. Uwielbiam książki tej Pani, zdecydowanie polecam :)

" Zawsze będę cię kochał. Nawet kiedy już nie będę mógł."

Auburn w wieku piętnastu lat doświadcza wielkiej straty. Jednak nie wie, że na szpitalnym korytarzu, którym przechodziła zaraz p tym, jak pożegnała swoją pierwszą prawdziwą miłość, czekało na nią jej przeznaczenie. Dziewczyna wraca do Portlandu, skąd pochodzi, jednak za kilka lat wyjeżdża do Teksasu, gdzie jej życie niespodziewanie zmienia się o sto osiemdziesiąt stopni.
Owen Gentry, artysta z Teksasu, który pewnego razu wyświadczył przysługę pewnemu umierającemu dzieciakowi.

Czytając tą książkę po raz pierwszy około roku temu byłam nią strasznie zawiedziona, widziałam wiele opinii na jej temat, które mówiły jednoznacznie, że jest to wspaniałą książka i warto ją przeczytać. Ja, wtedy, po jej przeczytaniu nie rozumiałam idei tej książki, jednak zawsze powtarzałam, iż ta historia ma potencjał. Teraz po roku znów po nią sięgnęłam i jestem nią totalnie zachwycona. Nie jest to moja pierwsza książka Colleen, jednak jak zwykle jestem pod wrażeniem tego, jak piękne i lekkie jest jej pióro. Fabuła jak już wcześniej mówiłam ma potencjał, jest bardzo ciekawa, a zarazem nieprzewidywalna. Bohaterowie są doskonale wykreowani, świat przedstawiony również. Ta książka jest jak serial, który wznawiamy, gdy zaczynamy czytać. Jest tutaj wspaniały klimat, jako iż sama jestem ogromną fanką sztuki ta pozycja trafiła do mojego serca. Jednak pomimo tego, że książka porusza ważne tematy jest ona pomijana, a zasługuje na dużo większy rozgłos. "Confess" przeczytałam w jeden wieczór, książka ma niespełna trzysta stron, wiec nie jest to zbyt dużo. Bardzo ciekawym i niespotykanym elementem powieści jest motyw wyznań, moim zdaniem jest strasznie ciekawy i pomysłowy, jest to również coś, co sprawia, iż ta książka jest jedyna w swoim rodzaju, co znów sprawia, że powinien być o niej większy rozgłos.
Polecam ją każdemu, kto lubi motyw:
• Faited mates
• sztuki
• straty
• strangers to lovers

"- Czasami nie mamy drugich szans, Owen. Czasami rzeczy po prostu się kończą.
Krzywi się.
- My nawet nie mieliśmy pierwszej szansy."

" Zawsze będę cię kochał. Nawet kiedy już nie będę mógł."

więcej Pokaż mimo to

Niezbyt mi przypadła do gustu. Historia wydaje się naciągana i momentami powiewa o scenariusz do "Trudnych spraw". Bohaterowie są irytujący i nie polubiłam się z nimi. Decyzję, które podejmują są dziwne. I każdy z nich ma jakąś traume która na nim ciąży, i nagle wszytko się idealnie rozwiązuje praktycznie samo z siebie. Niezbyt przekonujące. Książka wprowadza jakiś depresyjny nastrój w życie i była dla mnie dołująca. Auburn, główna bohaterka nie da się lubić i prawi farmazony.
Choć przeczytałam do końca, bo bylam ciekawa rozwoju sprawy, nie poleciłabym jej znajomym. Po przeczytaniu "Maybe someday" mialam wysokie oczekiwania co do autorki i mocno się zawiodłam. Jeszcze jedna jej książka czeka na półce, ale nie wiem czy ją przeczytam, bo chyba zapowiada się równie depresyjnie.

więcej Pokaż mimo to

"Confess" to książka ciekawa i wciągająca.
Auburn jest młodą kobietą ze skomplikowanym losem.
Owen jest młodym malarzem, który tworzy swoje prace na podstawie anonimowych wyznań.
Czy ich spotkanie może odmienić ich życie?
Czy wspólnie będą w stanie zapomnieć o trudnych doświadczeniach i znaleźć rozwiązanie swoich problemów?

"Confess" to książka ciekawa i wciągająca.
Auburn jest młodą kobietą ze skomplikowanym losem.
Czy ich spotkanie może odmienić ich życie?

Człowiek młody nie równa sie człowiek bez doświadczeń.

Człowiek młody nie równa sie człowiek bez doświadczeń.

lekka lektura na gorsze dni :)

lekka lektura na gorsze dni :)

Była to pierwsza książka tej autorki, którą przeczytałam na fali chęci nadrobienia jej twórczości (jest bardzo popularna w book-mediach).

Wątek szybko rozwijającej się romantycznej relacji między dwójką głównych bohaterów był dla mnie nieprzekonujący.

Przeciętna pozycja.

Przeciętna pozycja.