Perska miłość

Okładka książki Perska miłość autora Laila Shukri, 9788380691346
Okładka książki Perska miłość
Laila Shukri Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Cykl: Perska miłość (tom 1) Seria: Fakt bestseller literatura piękna
Perska miłość (tom 1)
Fakt bestseller
2016-01-01
2014-11-25

Kup Perska miłość w ulubionej księgarnii

Oceny książki Perska miłość

OPINIE i DYSKUSJE o książce Perska miłość

📖 ,,Perska miłość"

Tom 1 autorki Laila Shukri "Perska saga" ⚡️

Lidka, młoda Polka studiująca turystykę wyjeżdża do Państw Arabskich. Tam poznaję przystojnego mężczyznę, w którym się zakochuje. - Typowy romans. 🙂

Pomimo wielu wątpliwości, różnicy kulturowej, opinii rodziny i swojego życia w Polsce, decyduje się na ślub z tym mężczyzną, który obiecuje jej cudowne życie.🫣

Jednak ta bajka szybko się kończy. Lidka poznaje jego drugą twarz. Oblicze, które w krajach arabskich jest normą, nie odstępstwem. - Standardowa stereotypowa historia związku wielorasowego. 😏

Jej życie, zamienia się w koszmar, gdy do jej domu wprowadza się teściowa i siostra męża.🤕

Czasami lubię się oderwać od kryminałów i poczytać coś innego. Tutaj sięgnęłam po literaturę obyczajową, kobiecą. 😊

Zagłębiłam się w tym temacie, czytając coś więcej o autorce tej sagi.

Laila Shukri to Polka, która pisze pod pseudonimem, kryjąc się przed swoim wpływowym mężem arabskim. Wiele książek opisuje prawdziwe historie kobiet, które poznała.

Zdecydowałam się pociągnąć tą serię dalej. Nie zawiodłam się. Laila w swoich powieściach obrazuje drastyczne i szokujące fakty z życia kobiet u boku szejków.

Jednak nie każda historia jest taka sama. Nie każda kryje za sobą złą historię. 🤗🥰

Jeśli lubicie tę tematykę, romans, literaturę faktu mogę polecić tę autorkę. Jej książki wyraźnie przedstawiają życie, które nie zawsze jest usłane różami.

#perskasaga #lailashukri #perskamiłość @proszynski_wydawnictwo #recenzja #czytamksiążki #literaturafaktu #powiescobyczajowa #romans

📖 ,,Perska miłość"

Tom 1 autorki Laila Shukri "Perska saga" ⚡️

Łatwo się czyta, szybka wciągająca akcja. Wiadomo trochę przewidywalna ale przyjemna powieść jak ktoś lubi arabskie klimaty

Książka „Perska miłość” Laili Shukri to lektura, którą przeczytałam już wiele lat temu, a mimo to pamiętam dokładnie dzień, w którym po nią sięgnęłam. To jedna z tych historii, które zostają w człowieku na długo i wracają w myślach nawet po latach.

Nie żałuję ani jednej sekundy poświęconej na tę książkę. Miała w sobie coś wyjątkowego, coś, co potrafi zatrzymać czytelnika i poruszyć go w bardzo cichy, a jednocześnie mocny sposób. To właśnie takie tytuły przypominają mi, dlaczego tak bardzo lubię twórczość tej autorki.

„Perska miłość” była dla mnie pięknym doświadczeniem i nadal mam do niej ogromny sentyment.

2257 użytkowników ma tytuł Perska miłość na półkach głównych
314 użytkowników ma tytuł Perska miłość na półkach dodatkowych

Laila Shukri
Laila Shukri
Ukrywająca się pod pseudonimem pisarka jest znawczynią Wschodu, Polką mieszkającą w krajach arabskich i mającą za męża muzułmanina. Obecnie mieszka w Emiratach Arabskich, bywała także w innych krajach azjatyckich. „Perska miłość” to jej debiut powieściowy. Napisała także inne powieści o losie kobiet w krajach muzułmańskich, wszystkie oparte na opowieściach ludzi, których spotkała lub własnych obserwacjach.

Cytaty z książki Perska miłość

Laila Shukri Perska miłość Zobacz więcej