Say You'll Stay

- literatura obyczajowa, romans
- The Hennington Brothers (tom 1)
- 2016-06-19
- 2016-06-19
- angielski
One word.
Stay.
It was all he had to do. Instead, he got on that bus and took my heart with him.
That was seventeen years ago.
I moved on. Marriage. Kids. White picket fence. Everything I ever wanted, but my husband betrayed me and I was left once again.
Alone, penniless, and with two boys, I had no choice but to return to Tennessee. He wasn’t supposed to be there. I should’ve been safe. However, fate has a way of stepping in.
This time around, the tables are turned. It’s my decision. Second chances do exist, but I don’t know if we can repair what’s already been broken . . .
** This is a STANDALONE **
Kup Say You'll Stay w ulubionej księgarni
Oceny książki Say You'll Stay
2353 użytkowników ma tytuł Say You'll Stay na półkach głównych- Przeczytane 1 422
- 2019 45
- 2021 40
- 2018 39
- Legimi 26
- Romans 20

OPINIE i DYSKUSJE o książce Say You'll Stay
Powiedzieć, że jestem rozczarowana to jak nic nie powiedzieć.
Ja jestem totalnie załamana po przeczytaniu tej historii.
Dawno nie czytałam nic Corinne i miałam w pamięci, że dobrze pisze a tymczasem dostałam coś, co wg mnie było niedopracowane. Kulały dialogi a niektóre wątki, niby ważne i wokół nich się wszystko toczyło to jednak były przez bohaterów i innych traktowane pobieżnie. Mam wielki problem z tym jakich wyborów dokonali te 17 lat temu ale o ile Presley jestem w stanie jakoś zrozumieć, o tyle pretensji dorosłego Zacha już nie. Dorosły facet a zachowywał się gorzej, niż nastoletni synowie głównej bohaterki. W dodatku akcje typu mam dziewczynę od 5l ale to Ciebie chcę…. No nie sorki ale takim facetom mówię nie.
Za dużo nerwów ta historia mnie kosztowała abym mogła ją dobrze ocenić – minus za spłycenie niektórych wątków, które uważam za ważne i minus na współczesnego Zacha….
Powiedzieć, że jestem rozczarowana to jak nic nie powiedzieć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJa jestem totalnie załamana po przeczytaniu tej historii.
Wspaniała książka, chociaż historia bardzo trudna i bolesna. Uważam jednak, podobnie jak bohaterowie tej książki, że wszystko w życiu dzieje się po coś. To że dziś przeżywasz tragedię i wali ci się świat może być początkiem czegoś nowego, może nawet lepszego niż poprzednie. Daj sobie szansę zacząć od nowa. Polecam serdecznie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJuz w komentarzu do serii Willow Creek Valley pisalam, ze autorka lubuje sie w przedluzonych i wielokrotnie powielanych przemysleniach bohaterow. Ciagle powtarzanie tych samych kwestii (nawet jezeli uzyje sie innych slow) jest moim zdaniem meczace i u mnie powoduje zniechecenie. Choc lubie ksiazki (szczegolnie serie) z klimatami i srodowiskiem malych miasteczek tutaj jakby bylo ich mniej - tych klimatow znaczy. Ta 5 to taka ocena na chwiejnych nogach. Wezme sie za druga czesc bo chce zobaczyc czy historia Angie bedzie lepsza ... a rozkminy targajace bohaterami moge przeczytac pobieznie :)
Juz w komentarzu do serii Willow Creek Valley pisalam, ze autorka lubuje sie w przedluzonych i wielokrotnie powielanych przemysleniach bohaterow. Ciagle powtarzanie tych samych kwestii (nawet jezeli uzyje sie innych slow) jest moim zdaniem meczace i u mnie powoduje zniechecenie. Choc lubie ksiazki (szczegolnie serie) z klimatami i srodowiskiem malych miasteczek tutaj jakby...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie ukrywam, że jestem zaskoczona. Nie spodziewałam się takiego początku. Później było dobrze. Emocje na wysokim poziomie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiałam duże oczekiwania co do tej książki i może dlatego właśnie tylko 6 gwiazdek. Nie jest zła, ale przyznam, że pod koniec byłam już przytłoczona i zmęczona rozterkami głównej bohaterki. A zapowiadała się naprawdę fajnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podobała, mimo bólu i smutku książka niesamowicie wciąga
Bardzo mi się podobała, mimo bólu i smutku książka niesamowicie wciąga
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to6,8
6,8
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dosyć ciekawa. Początek był naprawdę zaskakujący. Szczerze powiedziawszy czytając opis nie spodziewałam się, że autorce chodziło o zdradę w zupełnie innym znaczeniu.
W książce poznajemy Presley- dorosłą kobietę, która w młodości została skrzywdzona przez chłopaka. Mija kilkanaście lat podczas których układa sobie życie z innym mężczyzną i zakłada rodzinę. Jednak pewnego dnia wracając z pracy widzi coś co całkowicie zmienia jej dotychczasowe życie, a co za tym idzie- kobieta wraca do przeszłości.
Emocjonalna, momentami wzruszająca, romantyczna Ina pazurem- idealna na zimowe wieczory :)
Jednak trochę zabrakło mi większego zarysu historii na początku książki… akcja moim zdaniem za szybko się rozwinęła przez co czułam lekki niedosyt tego jak wyglądało życie Presley zanim wszystko się obróciło do góry nogami.
Ogólnie polecam :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW książce poznajemy Presley- dorosłą kobietę, która w młodości została skrzywdzona przez chłopaka. Mija kilkanaście lat podczas których układa sobie życie z innym mężczyzną i zakłada rodzinę. Jednak...
Cudowna historia , od której nie sposób się oderwać.
Pokochałam ją całym serduchem.
Corinne Michaels to mistrzyni emocjonujących opowieści.
Mam nadzieję,że kolejne tomy ukażą się w Polsce.
A ja zabieram się za tom drugi.
Cudowna historia , od której nie sposób się oderwać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPokochałam ją całym serduchem.
Corinne Michaels to mistrzyni emocjonujących opowieści.
Mam nadzieję,że kolejne tomy ukażą się w Polsce.
A ja zabieram się za tom drugi.
Już sam początek książki mnie rozłożył na łopatki. Cała reszta historii jest tak przyjemna i tyle tam emocji, że ciężko bardzo jest odłożyć książkę na bok.