Here and Now (Ember Falls Book 2)

- literatura obyczajowa, romans
- e-book
- Ember Falls (tom 2)
- 2025-02-19
- 2025-02-19
- angielski
- 9781957309262
I’ve crafted my new life in Ember Falls with two simple rules: maintain superficial relationships and always be ready to run.
But when my son’s incredibly hot hockey coach Miles Anderson walks in, things get very, very complicated.
With his charming smile and our accidental dates, he’s the exact opposite of any man I’ve ever dated. That should make saying yes to being with him simple, but nothing in my life is easy.
In fact, it’s a mess.
Miles makes me smile and treats my son like his own. When we’re together, I forget about my troubles and dream of a life that I will never be able to have with him.
It’s only a matter of time until the past comes knocking and I’ll have to leave, breaking us both in the process.
Kup Here and Now (Ember Falls Book 2) w ulubionej księgarni
Oceny książki Here and Now (Ember Falls Book 2)
5 użytkowników ma tytuł Here and Now (Ember Falls Book 2) na półkach głównych- Przeczytane 2
- K-ANG 1
- Po angielsku 1
- E-book 1
- English 1
- Ulubione/Polecane 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Here and Now (Ember Falls Book 2)
Miles Anderson, jeden z czterech kumpli w wieku dojrzałym wyżywających się w dyscyplinie sportowej zwanej Ultimate Frisbee, na życie zarabia jako dyrektor liceum. Ponadto parę razy w tygodniu trenuje dziecięcą drużynę hokejową, do której niedawno dołączył sześcioletni Kai, od początku zachwycony swoim trenerem.
Nikt nie wie skąd i dlaczego mały Kai trafił ze swoją piękną mamą, Penelope, do Ember Falls. Penelope - prosi aby mówić do niej Penny - znajduje zatrudnienie w uroczym lokalu, u Hazel, serwującym najlepszą kawę na świecie. Penny świetnie sobie radzi z przygotowywaniem wyszukanych kawowych napoi, ale to nie one są powodem coraz częstszych wizyt Milesa u Hazel, bo kawy nie znosi. Jednak urokowi Penny nie potrafi się oprzeć, a aura tajemniczości i smutku, która ją otacza, jeszcze to przyciąganie wzmaga.
No i chemia zadziałała, seks jest udany, mały Kai jest wniebowzięty, ale … Penny jest przekonana, że swoją tragedią obciążać Milesa nie powinna, dość długo zresztą nie jest pewna, czy może mu w pełni zaufać. Tajemnice wychodzą na jaw stopniowo i bardzo powoli aż do … Cóż, suspens, dramatyczny w zamyśle, w szczegółach specjalnie przekonujący się nie wydaje, łącznie z efektownym rozwiązaniem. Na dodatek na mój gust sportowego sosu też jest w powieści za dużo. Na szczęście teraz, w profesjonalnej lidze frisbee, drużyna old-boyów częściej jest przedmiotem złośliwych żartów niż zachwytów. Jednak i tak ten tom serii mniej mi się podobał niż poprzedni.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNikt nie wie skąd i dlaczego mały Kai trafił ze swoją piękną...