Niech będzie wola twoja

Okładka książki Niech będzie wola twoja autora Maxime Chattam, 9788379998074
Okładka książki Niech będzie wola twoja
Maxime Chattam Wydawnictwo: Sonia Draga kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Que ta volonté soit faite
2016-11-16
2016-11-16
Marta Olszewska

Kup Niech będzie wola twoja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niech będzie wola twoja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niech będzie wola twoja

To kolejna pozycja Maxime Chattama, z którą się spotykam.
W „Niech będzie wola twoja” autor zabiera nas do miasteczka Carson Mills na amerykańskim Środkowym Zachodzie. Otoczone lasami i łąkami pełnych maków to senna kilkutysięczna miejscowość.

Mieszkańcy wiodą niespieszne życie a rozrywki dostarcza im głównie kościół. W chwili, gdy jeden z mieszkańców bierze, pod swoje skrzydła osieroconego noworodka nad miastem pojawiają się "czarne i złowieszcze chmury".
Atmosfera jest gęsta, przepojona strachem.

Autor po raz kolejny kreuje nadzwyczajny, diaboliczny świat. „Niech będzie wola twoja” to powieść wywrócona do góry nogami, nic nie jest tutaj, takie jak być powinno.

Powieść wciąga w zaskakujący, niemal hipnotyczny sposób. Zakończenie powieści to majstersztyk a finał jest zaskakujący. To nadal jest to wstrząsający, trzymający mocno w swych ryzach thriller. Polecam.

To kolejna pozycja Maxime Chattama, z którą się spotykam.

Bardzo mroczna i pełna przemocy.
Małe miasteczko gdzie wszyscy się znają i on- Jon, niezwykle brutalny, porywczy i wybuchowy człowiek. Osoba bez zasad nie mająca sumienia.
Książka ciężka która pozostawi po sobie ślad z ciekawym zakończeniem.

Bardzo mroczna i pełna przemocy.
Książka ciężka która pozostawi po sobie ślad z ciekawym zakończeniem.

Okrutna opowieść o ciemnej stronie ludzkiej duszy z zaskakującym zakończeniem.

Okrutna opowieść o ciemnej stronie ludzkiej duszy z zaskakującym zakończeniem.

871 użytkowników ma tytuł Niech będzie wola twoja na półkach głównych
160 użytkowników ma tytuł Niech będzie wola twoja na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Niech będzie wola twoja

Cytaty z książki Niech będzie wola twoja