Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia

Okładka książki Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia autora Kyle Simpson, 9788328321779
Okładka książki Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia
Kyle Simpson Wydawnictwo: Helion Seria: Tajniki języka JavaScript informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
Robert Górczyński

Kup Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia

Bardzo dobra część serii dotyczącej JavaScriptu. Po pierwszej, w której poruszono w dość sprawny sposób podstawy, w "Scope & Closures" autor przedstawia bardziej zaawansowane tematy. Te dwa zagadnienia rozebrane są na czynniki pierwsze, autor wgłębia się w temat wyjątkowo mocno, przedstawiając liczne przypadki brzegowe i robi to w bardzo przystępny sposób.

Seria po odświeżeniu miała szansę stać się istną biblią JavaScriptu, niemniej jednak Kyle Simpson to branżowy George R. R. Martin i część trzecia oraz czwarta jest ukończona w pewnym stopniu i dostępna na githubie, natomiast dwie ostatnie nie zostały nawet zaczęte - zostaje pewnie sięgnięcie po starsze wersje, które liczą sobie już dekadę.

Seria po...

44 użytkowników ma tytuł Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia na półkach dodatkowych

Okładka książki Bezpieczeństwo aplikacji webowych Michał Bentkowski, Gynvael Coldwind, Artur Czyż, Rafał Janicki, Jarosław Kamiński, Adrian Michalczyk, Mateusz Niezabitowski, Marcin Piosek, Michał Sajdak, Grzegorz Trawiński, Bohdan Widła
Okładka książki Start-up po polsku. Jak założyć i rozwinąć dochodowy e-biznes Kamila Mikołajczyk, Dariusz Nawojczyk
Okładka książki Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem. Wzorce projektowe Matthew Foemmel, Martin Fowler, Edward Hieatt, Robert Mee, David Rice, Rendy Stafford

Cytaty z książki Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia

Dodaj cytat z książki Tajniki języka JavaScript. Zakresy i domknięcia