Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent

Okładka książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent autora Meg Cabot, 9788324127177
Okładka książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent
Meg Cabot Wydawnictwo: Amber Cykl: Pamiętnik księżniczki (tom 6.5) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Pamiętnik księżniczki (tom 6.5)
The Princess Diaries, volume V and ½: The Princess Present
2006-12-01
2006-12-01
2004-09-21
Edyta Jaczewska

Kup Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent

Mała książeczka dla nastolatków, starszej młodzieży. Część 6 i ½.

Bajka o Kopciuszku w czasach rzeczywistych ciąg dalszy.
Bardzo króciutki dodatek do szóstej części. Mia jak co roku spędza święta Bożego Narodzenia w Genowii. W tym roku nie może się ich doczekać. Pozwolono jej zabrać ze sobą swojego chłopaka Michaela oraz przyjaciółkę Lilly. Ma szczególny prezent dla Michaela. Cieszy się jak głupia. A wychodzi wszystko jak zawsze. Nie po jej myśli.

Z każdym tomem książka staje się coraz gorsza.
Książka niskich lotów, kiczowata , płytka. Dla młodzieży mało ambitnej nadaje się.
Musiałam przetrawić, gdyż dzieciaki dorastają i lada moment mogą zacząć to czytać.

Mała książeczka dla nastolatków, starszej młodzieży. Część 6 i ½.

Bajka o Kopciuszku w czasach rzeczywistych ciąg dalszy.

Trochę inaczej wyobrażałam sobie zakończenie tego tomu.

Trochę inaczej wyobrażałam sobie zakończenie tego tomu.

Myślę, że ta część spokojnie mogłaby się znaleźć w 6 albo 7 części, nie musiała być wydawana osobno. Trochę za dużo Lilly, fabuła też nie jest jakaś porywająca.

3810 użytkowników ma tytuł Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent na półkach głównych
447 użytkowników ma tytuł Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent

Okładka książki Star Wars: Z pewnego punktu widzenia. 40 opowiadań na 40-lecie Nowej nadziei Ben Acker, Renée Ahdieh, Tom Angleberger, Ben Blacker, Jeffrey Brown, Pierce Brown, Meg Cabot, Rae Carson, Adam Christopher, Zoraida Córdova, Delilah S. Dawson, Kelly Sue DeConnick, Paul Dini, Ian Doescher, Ashley Eckstein, Matt Fraction, Alexander Freed, Jason Fry, Kieron Gillen, Christie Golden, Claudia Gray, Pablo Hidalgo, Emily Kate Johnston, Paul S. Kemp, Mur Lafferty, Ken Liu, Griffin McElroy, John Jackson Miller, Nnedi Okorafor, Daniel José Older, Mallory Ortberg, Beth Revis, Madeleine Roux, Greg Rucka, Gary D. Schmidt, Cavan Scott, Charles Soule, Sabaa Tahir, Elizabeth Wein, Glen Weldon, Richard William Wheaton, Gary Whitta
Meg Cabot
Meg Cabot
Meggin Patricia Cabot, znana pod pseudonimem Meg Cabot (ur. 1 lutego 1967 r. w Bloomington w USA),pisała również pod pseudonimem Jenny Carroll lub Patricia Cabot. Amerykańska pisarka znana z romantycznych komedii dla nastolatków i dorosłych. Napisała i opublikowała niemal 40 książek. Obecnie mieszka w Key West na Florydzie. Przeniosła się tam z Nowego Jorku. Powodem opuszczenia NYC był zamach na World Trade Center 11 września 2001, w pobliżu "dwóch wież" na Wall Street pracował jej mąż. Gdy była dzieckiem jej ulubionymi autorami byli Jane Austen, Judy Blume i Barbara Cartland. Jest mężatką od 1 kwietnia1993 roku. Jej mężem jest pisarz i poeta Benjamin D. Egnatz. Ślub odbył się we Włoszech, a historia związku Meg Cabot i jej męża stała się kanwą książki Włoskie szaleństwo. Pierwszą książką jaką napisała była Where roses grow wild (Tam, gdzie rosną dzikie róże). Została ona wydana w 1998 roku. Meg Cabot jest też współtwórcą scenariuszy do filmów: Księżniczka na lodzie (2005) i Pamiętnik księżniczki (2001).

Cytaty z książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent

Dodaj cytat z książki Pamiętnik księżniczki 6 i 1/2. Gwiazdkowy prezent