Dzieci Pana Astronoma

00:00 /00:00

Kup Dzieci Pana Astronoma w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dzieci Pana Astronoma

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dzieci Pana Astronoma

Przyznaję szczerze, że nie znałam tej lektury, a szkoda. Dzięki temu, że syn będzie omawiał ją po feriach miałam okazję przeczytać ją razem z nim.

Jak już wspomniałam jest to lektura szkolna, tym razem dla klasy 1 Szkoły Podstawowej. Myślę, że to idealna książka dla dzieci w tym wieku. Ma 40 stron, z czego na kilku są obrazki.

Tekst to rymowanka, więc czyta się ją rytmicznie i sprawnie, co tylko zachęca młodych czytelników.

W fajny sposób przedstawione zostały zagadnienia dotyczące kosmosu - planet, gwiazd, Słońca, Księżyca.

Polecam serdecznie wraz z moim synem! 😉

Tekst to rymowanka, więc czyta się ją...

Lektura szkolna 1 - klasistki. Czytana wraz z córką. Osobiście mi się bardzo podobała. Książka napisana w formie rymowanki o tym jak wygląda kosmos.
Pan Astronom ma bliźniaki, którym nadaje im imiona Teleskopka i Teskopek. Poprzez zabawę dzieci wraz z tatą astronomem odkrywają świąt kosmosu.

Wspomnienie dzieciństwa

Wspomnienie dzieciństwa

762 użytkowników ma tytuł Dzieci Pana Astronoma na półkach głównych
167 użytkowników ma tytuł Dzieci Pana Astronoma na półkach dodatkowych

Okładka książki Poczytaj mi, mamo. 15 bajek na 100 lat Helena Bechlerowa, Wanda Chotomska, Maria Kowalewska, Tadeusz Kubiak, Barbara Lewandowska, Hanna Łochocka, Małgorzata Musierowicz, Joanna Papuzińska, Janina Porazińska, Elżbieta Szeptyńska, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow
Okładka książki Wiosna, lato, jesień, zima w moich rymach Wanda Chotomska, Ewa Poklewska-Koziełło
Wanda Chotomska
Wanda Chotomska
Polska pisarka. Rodowita warszawianka. Absolwentka warszawskiej Akademii Nauk Politycznych (dziennikarstwo i Wydział Społeczno-Polityczny). Autorka ogromnej ilości (liczonej w setkach) książek i wierszy dla dzieci. Debiutowała na łamach "Świata Młodych". Przez długi czas współpracowała z dziecięcym zespołem (teatrem) gromadnym Łejery z Poznania. Prezes Zarządu Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży. Odznaczona Orderem Uśmiechu (1969). Wybrane książki: "Wiersze pod psem" (Nasza Księgarnia, 1959),"Abecadło krakowskie" (KAW, 1962),"Hipopotam lubi błoto" (KAW, 1978),"Trzymaj się, Kamil" (Nasza Księgarnia, 1981),"Dzień dobry, córeczko i inne opowiadania" (BGW, 1995). Córka: Ewa "Ciotka-Klotka" Chotomska.

Okładka książki Zaczarowana zagroda Alina Centkiewicz, Czesław Centkiewicz, Agnieszka Żelewska
Zaczarowana zagroda Alina Centkiewicz, Czesław Centkiewicz, Agnieszka Żelewska
Okładka książki Nasza mama czarodziejka Joanna Papuzińska, Ewa Poklewska-Koziełło
Nasza mama czarodziejka Joanna Papuzińska, Ewa Poklewska-Koziełło

Cytaty z książki Dzieci Pana Astronoma