Thousand Orcs

- Trylogia Klingi Łowcy (tom 1)
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Thousand Orcs w ulubionej księgarni
Oceny książki Thousand Orcs
1147 użytkowników ma tytuł Thousand Orcs na półkach głównych- Przeczytane 826
- Fantastyka 23
- Forgotten Realms 22
- Fantasy 21
- R.A. Salvatore 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Thousand Orcs
Czas wrócić do świata Drizzta, po raz kolejny i kolejny. Ja najwyraźniej bez Salvatore żyć nie mogę, no nie i basta. Dlatego sięgnęłam po "Tysiąc orków". I wcale nie dlatego, że złapał mnie zastój czytelniczy, a co przebije go lepiej, niż potrząsający sak... SEJMITARAMI przystojny drow o lawendowym spojrzeniu? No właśnie. tak myślałam, że też się ze mną zgodzicie. Więc zapraszam, bo dziś krótko, ale z czułością o Drizzcie, jego sejmitarach, tysiącu orków i walkach, których jest tu pełno! I w dodatku bardzo obficie! Trup ściele się gęsto, a humory dopisują! :D
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMust have
Must have
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW skrócie:
Dużo walk - nie koniecznie potrzebnych - znów super silny wróg, który chce podbić totalne nic jakim są wiochy Grzbietu Świata... Fabuła od czapy. Mam wrażenie że autor już ma demencje bowiem odgrzewa własne schematy sprzed 20 lat. Szkoda bo byłem fanem serii jednak po tej lekturze żałuje drzew ściętych by wydać tego gniota.
"Krwiożercza horda orków kierowana przez nieznanego jeszcze wroga, wyruszyła z gór Grzbietu świata na łupieżczą wyprawę, siejąc pożogę i niszcząc wszystko na swojej drodze. Na tę ścieżkę zniszczenia przypadkiem trafia mroczny elf tropiciel Drizzt Do&Urden wraz z grupą zaufanych przyjaciół." - po takim opisie mam wrażenie że nawet wydawca nie dał rady tego przeczytać.
W skrócie:
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDrizzt i ekipa wpadają na armie orków. Bruenor planuje super mega ekspedycje do jeszcze bogatszego super-mega-ultra zaginionego królestwa krasnali (sic!).
Gandalug Battlehammer nie żyje. Kiedy wieści te docierają do Doliny Lodowego Wichru, Bruenor, wraz ze swoimi przyjaciółmi i wszystkimi krasnoludami klanu Battlehammer wyrusza do Mithrillowych Hal zająć należny mu tron. Jednak rozterki Bruenora stawiające go między królem, a podróżnikiem i łowcą przygód, powodują, że obiera okrężną drogę. W jej trakcie decyduje się pomścić brata Felbarrskiego krasnoluda spotkanego po drodze.
Bruenor i przyjaciele jeszcze nie wiedzą, że "grupa orków", jest tylko przedsmakiem sytuacji na Grzbiecie Świata. Dziwne sojusze zostały zawiązane, a doliny krasnoludów zostaną zagrożone.
Nie zawiodłem się. Bob Salvatore kreuje nam pierwszy tom Trylogii Klingi Łowcy w idealny sposób - są rozterki, jest magia, leje się krew i do gry wraca dwóch krasnoludów z Carradoon, z których jeden jest du-idem! Polecam i daję 7! :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFascynuje mnie, że ktoś na serio to wydał.
Fascynuje mnie, że ktoś na serio to wydał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocna część, choć osobiście wolę, gdy Drizzt Do`Urden musi borykać się z własnymi słabościami, niż z armią orków. To jest postać nieszczęśliwa i w gruncie rzeczy bardzo samotna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- przeczytana drugi raz (2006)
- przeczytana trzeci raz (2011)
- przeczytana drugi raz (2006)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- przeczytana trzeci raz (2011)
Ponure zdarzenia na Grzbiecie Świata stawiają Drizzta przed kolejnymi trudnymi wyborami. Ze zdruzgotanym sercem musi stawić czoła nawałnicy orków.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak zwykle wspaniałe bitwy, zapierająca dech akcja. Nic dodać nic ująć, po prostu: Salvatore.
Książka R. A. Salvatore fajna jak każda inna, ale jako to była moja pierwsza książka, którą przeczytałem z własnej woli (czyli nie była lekturą) mam z niej bardzo ciepłe wspomnienia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tociekawa fabuła, dużo akcji, dużo bezmyślnych decyzji dla przygód niemniej człowiek jest ciekaw jak to się skończy