Mały Książę. Złote myśli

Okładka książki Mały Książę. Złote myśli autora Antoine de Saint-Exupéry, 9788324039067
Okładka książki Mały Książę. Złote myśli
Henryk Woźniakowski

Kup Mały Książę. Złote myśli w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mały Książę. Złote myśli

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mały Książę. Złote myśli

Bardzo fajny pomysł na stworzenie książki ze złotymi myślami „Małego księcia”. Krótsze i dłuższe sentencje, na prawie 100 stronach, wzbogacone o wiele rysunków autora. Złote myśli są aktualne dzisiaj i będą aktualne także za wiele lat.

Na półkach: , , , ,

Pięknie wydana książka z pięknymi myślami z ,,Małego Księcia''.
Każdy wielbiciel Małego Księcia powinien zakupić sobie tę niezwykłą książkę.
Niesamowite ilustracje autora nadają książce niezwykłości.

Pięknie wydana książka z pięknymi myślami z ,,Małego Księcia''.
Każdy wielbiciel Małego Księcia powinien zakupić sobie tę niezwykłą książkę.
Niesamowite ilustracje autora nadają książce niezwykłości.

34 użytkowników ma tytuł Mały Książę. Złote myśli na półkach głównych
22 użytkowników ma tytuł Mały Książę. Złote myśli na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mały Książę. Złote myśli

Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry - francuski lotnik, pisarz i poeta. Na "lotniczym szlaku" - nad Saharą, Andami i Atlantykiem powstały wszystkie jego książki. Był również korespondentem prasy francuskiej podczas wojny domowej w Hiszpanii. Zadebiutował "Pocztą na południe", sławę przyniósł mu "Nocny lot" a w 1939 roku napisał są największą książkę"Ziemia, planeta ludzi". W swojej prozie głosił braterstwo wszystkich ludzi, potrzebę odwagi, prawości i moralnego obowiązku. Podczas wojny brał udział w lotach zwiadowczych nad Francją i w jednej z takich misji zginął. Przedtem napisał piękną opowieść poetycką Mały Książę (1943) oraz rozpoczął pracę nad dziełem życia, traktatem Twierdza. Tej książki nie zdążył dokończyć, ukazała się pośmiertnie w 1948 roku.

Cytaty z książki Mały Książę. Złote myśli

Dodaj cytat z książki Mały Książę. Złote myśli