Kot, który jadał wełnę

Okładka książki Kot, który jadał wełnę autora Lilian Jackson Braun, 9788361226420
Okładka książki Kot, który jadał wełnę
Lilian Jackson Braun Wydawnictwo: Elipsa Cykl: Kot, który... (tom 2) Seria: Dobry kryminał kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Kot, który... (tom 2)
Dobry kryminał
The Cat Who Ate Danish Modern
2008-04-24
2008-04-24
Robert Sudół

Kup Kot, który jadał wełnę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kot, który jadał wełnę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kot, który jadał wełnę

Super książka

Super książka

Bardzo mi się podoba klimat książki, lubię głównego bohatera i jego kota (i to że odgrywa taką ważną rolę w historii). Za minus uważam jedynie to ,że finał akcji rozegrał się za szybko, jakby była ograniczona ilość stron i trzeba było gdzieś "upchnąć" wyjaśnienie spraw. Ale tak czy siak mocne 8 ;)

Mam wrażenie, że ten tom czytało mi się lepiej niż poprzedni. Sama sprawa krymialna była dość błacha, ale nie ujmuje to w żaden sposób przyjemności z czytania. Akcja szybko się rozwinęła, Koko zamiast czytać wspak, jadł wełne, co jest o wiele bardziej prawdopodobnym kocim zachowaniem. Zrobiłam mały reaserch i dowiedziałam się, że koty faktycznie mogą jeść wełne, jeśli zostały za wcześnie oddzielone od matki, gdyż przypomina im to uczucie ssania mleka matki. Co więcej, niektóre rasy, w tym Koty Syjamskie(!!) mają do tego większą tendencje genetyczną.
Naprawdę świetny lekki kryminał! Jedyny w swoim rodzaju. Napewno sięgnę po kolejne tomy.

789 użytkowników ma tytuł Kot, który jadał wełnę na półkach głównych
200 użytkowników ma tytuł Kot, który jadał wełnę na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kot, który jadał wełnę

Cytaty z książki Kot, który jadał wełnę