Tabloid. Śmierć w tytule

Okładka książki Tabloid. Śmierć w tytule autora Piotr Głuchowski, Marcin Kowalski, 9788326822575
Okładka książki Tabloid. Śmierć w tytule
Piotr GłuchowskiMarcin Kowalski Wydawnictwo: Agora Seria: Prawdziwe zbrodnie reportaż
reportaż
Prawdziwe zbrodnie
2015-06-10
2015-06-10

Kup Tabloid. Śmierć w tytule w ulubionej księgarnii

Oceny książki Tabloid. Śmierć w tytule

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tabloid. Śmierć w tytule

Kto weźmie „Tabloid” do ręki, ma przed sobą nieprzespaną noc.

To bardzo emocjonująca lektura wciągająca. Dlatego, że wszystkie fakty w niej są prawdziwe.

Książka- reportaż duetu; P. Głuchowski- M. Kowalski jest świetnie skonstruowana. Autorzy zaczynają od wysokiego C – zabójstwa Krzysztofa Mrugały – właściciela kantoru.

Książka opowiada historię dramatu rodziny Mrugałów z Buska-Zdroju. Rodzinna tragedia rozegrała się w kilku aktach. Punktem wyjścia było zagadkowe morderstwo właściciela kantoru.

Na dodatek Super Express zamieścił artykuł o niepozostawiającym żadnych złudzeń tytule: by zdobyć dom, kazała zamordować swojego męża.

Opowieść ta ma jeszcze, drugie dno. „Tabloid” opisuje koszmar rodziny, która z zewnątrz wygląda na szczęśliwą i żyjącą nad wyraz dostatnio.
Wartym docenienia jest też dystans autorów do przedstawianej historii.

Historia ta ma w sobie wszystko to, co powinien zawierać dobry kryminał: pełnokrwistych bohaterów, zaskakujące zwroty akcji, tajemnice z przeszłości i zakończenie, które wbija w fotel.
To świetny reportaż i pierwszorzędna literatura.
Jak sprawa się zakończyła? Przeczytajcie sami.

Kto weźmie „Tabloid” do ręki, ma przed sobą nieprzespaną noc.

Książka opowiada historię dramatu rodziny...

Reportaż opowiada o morderstwie właściciela kantoru(Krzysztof) i o tym jak śledczy z powodu zeznań przestępcy oskarżyli o zlecenie morderstwa byłą żonę Krzysztofa(Dorota) , która opuściła go , bo ten od lat znęcał się nad Nią i ich córkami(Aneta i Bożena) Kobieta oczywiście nie przyznawała się do winy , a całe oskarżenie miało charakter poszlakowy i przez cały ten czas kobieta przebywała w areszcie i w końcu osłabiona psychicznie i fizycznie zmarła i dopiero po Jej śmierci na procesie została oczyszczona ze wszystkich zarzutów , a sprawa morderstwa Krzysztofa została rozwiązana i winni zostali skazani. A jednym z nich okazał się brat chłopaka Bożeny. Reportaż jest naprawdę rewelacyjny choć początek trochę nudnawy. Zaskoczyło mnie również , że w książce jest sporo zdjęć. Zwłaszcza z młodości Doroty i Krzysztofa jako małżeństwo i zdjęcia ich małych córek. Co do całej sprawy to jest szokująca. Szkoda mi Doroty. Przeszła przez piekło z mężem , a jak się od Niego uwolniła to została oskarżona o zlecenie morderstwa i ostatecznie zmarła w areszcie. Tak samo szkoda mi córek kobiety. Również dużo przeszły z ojcem , a potem robiły wszystko by wyciągnąć mamę z aresztu i znów Ją przytulić , ale im się to nie udało. One też miały ciężko przez ten cały czas i później. Ludzie zaczęli nimi gardzić , a dziewczyny podupadły na zdrowiu i Aneta zachorowała na bulimię i próbowała się zabić , a Bożena miała depresję. A po śmierci mamy zagubiły się i oddaliły od siebie i ciągle się kłóciły oraz nawzajem oskarżały się o śmierć mamy i jak wyznały po latach robiły to bo mogły ranić już tylko siebie. Dobrze , że ostatecznie ułożyły sobie życie choć przeszłość nie zniknęła. I jeszcze musiały się sądzić z gazetą , która wydała artykuł mówiący , że ich mama zleciła zabicie ojca i przez to nie udało się wyciągnąć kobiety za kaucją. I gazeta robiła wszystko by nie wypłacić siostrom odszkodowania , ale ostatecznie przegrali i wypłacili kasę

Dobry reportaż,strasznie wciągający!

Dobry reportaż,strasznie wciągający!

877 użytkowników ma tytuł Tabloid. Śmierć w tytule na półkach głównych
142 użytkowników ma tytuł Tabloid. Śmierć w tytule na półkach dodatkowych

Okładka książki Ukryta gra Piotr Głuchowski, Łukasz Kośmicki, Marcel Sawicki
Ukryta gra Piotr Głuchowski, Łukasz Kośmicki, Marcel Sawicki
Okładka książki Imperator. Sekrety Ojca Rydzyka Piotr Głuchowski, Jacek Hołub
Imperator. Sekrety Ojca Rydzyka Piotr Głuchowski, Jacek Hołub
Okładka książki Uzurpator. Podwójne życie prałata Jankowskiego Bożena Aksamit, Piotr Głuchowski
Uzurpator. Podwójne życie prałata Jankowskiego Bożena Aksamit, Piotr Głuchowski
Okładka książki Wrogowie Pana Boga Anarchistyczny Front Antyreligijny, Jean Champignon, Roman Ciechanowicz, Jacques Crocheton, Marek Dondelewski, Krzysztof Galiński, Piotr Głuchowski, Staszek Górka, Grecja w Ogniu, Janusz Grzybek, Mirosław Haponiuk, Jerzy Kowalczyk, Helena Kowalik, Mateusz Kwaterko, Katarzyna Lewandowska, Ludowy Front Wyzwolenia, Cezary Mączka, Piotr Ratyński, Maryla Rzeszut, Jacek Sierpiński, Kacper Sulowski

Cytaty z książki Tabloid. Śmierć w tytule

Dodaj cytat z książki Tabloid. Śmierć w tytule