Patriotów 41

Oceny książki Patriotów 41

OPINIE i DYSKUSJE o książce Patriotów 41

Ciekawa i dobrze napisana

Ciekawa i dobrze napisana

Perypetie mieszkańców miedzeszyńskiej kamienicy przy ul. Patriotów 41 widziane oczami chłopca mieszkającego pod tym adresem. Są to wspomnienia z lat dziecinnych, które przypadły na pełen absurdów okres stalinizmu w naszym kraju.
W ramach wprowadzenia pierwsze strony opowiadają o tym, co się stało z przedwojennymi mieszkańcami tego domu.
Bardzo mnie urzekła ta opowieść.
Serdecznie polecam.

mniej

Bardzo mnie urzekła ta...

Jestem wielbicielką książek Marka Ławrynowicza, lubię takie niespieszne historie o czasach i ludziach, zwyczajnym-niezwyczajnym życiu, troskach i radościach.
"MO zawsze stoi względem obywatela otworem" powiedział były ubek Witka do Mamci. Ponadczasowa to prawda, wstawiłabym jedynie "każda władza" zamiast MO.

178 użytkowników ma tytuł Patriotów 41 na półkach głównych
35 użytkowników ma tytuł Patriotów 41 na półkach dodatkowych

Okładka książki Antologia WYSPY. Port pierwszy Józef Baran, Ernest Bryll, Wojciech Chmielewski, Stefan Chwin, Przemysław Dakowicz, Jacek Dehnel, Martyna Deszczyńska, Małgorzata Goraj-Bryll, Wacław Holewiński, Tomasz Jastrun, Wojciech Kaliszewski, Wojciech Kudyba, Krystyna Lars, Marek Ławrynowicz, Janusz Majewski, Monika Małkowska, Piotr Matywiecki, Piotr Milewski, Marek Nowakowski, Kazimierz Orłoś, Tomasz Różycki, Elżbieta Sawicka, Adrian Sinkowski, Tadeusz Sobolewski, Rafał Wojasiński
Okładka książki Jak żółwik Skorupka domek remontował Opowieści dla starszaków - część 3 Jakub Należyty Jan, Kazimierz Siwek Jan, Marek Ławrynowicz, Krejzler Marek, Wojciech Próchniewicz

Cytaty z książki Patriotów 41

Dodaj cytat z książki Patriotów 41