Zmień myślenie, a zmienisz swoje życie

- poradniki
- Change your thinking, change your life
- 2017-01-01
- 2017-01-01
- Katarzyna Dumińska
Trzymasz w swoich rękach kod DNA swojej przyszłości i tylko do ciebie zależy, jaki nadasz mu kształt. Żeby wykreować ją zgodnie ze swoimi marzeniami, musisz tylko przeczytać tę książkę, postanowić, że zastosujesz jej zasady w życiu, rozpisać plan, po czym z zapałem wziąć się do działania i spełnić swoje marzenia.
Przygotuj się na wielka przygodę, jaką będzie reszta twojego życia!
Dowiedz się jak:
- wyznaczać wielkie cele,
- postanowić, że będziesz bogaty,
- przejąć kontrolę nad swoim życiem,
- myśleć jak geniusz,
- uwolnić potencjał swojego umysłu,
- doładować mocą swoje myślenie,
- wykreować swoją przyszłość,
- ciesz się życiem.
Kup Zmień myślenie, a zmienisz swoje życie w ulubionej księgarni
Oceny książki Zmień myślenie, a zmienisz swoje życie
831 użytkowników ma tytuł Zmień myślenie, a zmienisz swoje życie na półkach głównych- Chcę przeczytać 573
- Poradniki 12
- Rozwój osobisty 10
- Rozwój 5
- 2020 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zmień myślenie, a zmienisz swoje życie
"Najważniejszą zasadą w życiu jest to, że stajesz się tym, o czym myślisz przez większość czasu"
Życie każdego człowieka jest odbiciem jego wewnętrznego świata bo umysł jest potężnym narzędziem. Okazuje się, że myśli mogą kształtować rzeczywistość i sprawić, że będziemy szczęśliwi lub smutni. To właśnie one tworzą w głowie obrazy oraz emocje, które wywołują w nas określone zachowania. Jeśli myślimy pozytywnie nastawiamy się na jakieś konkretne osiągnięcia, to możemy przyciągnąć je do siebie jak magnes.
Brian Tracy jest mówcą i motywatorem znanym na całym świecie. Napisał wiele książek a ta pozycja jest moją drugą jaką udało mi się przeczytać. Bardzo podoba mi się przekaz w niej zawarty oraz forma w jakiej napisana jest ta książka. Autor przekonuje, że możemy zaprogramować się na sukces i wykreować swoją przyszłość. Otrzymujemy więc sprawdzony program "mentalnego oprogramowania", który działa bo został przetestowany przez samego Briana.
Więc: "Zmień swoje myśli, a zmienisz swoje życie" bo tylko od nas zależy jaki kształt nadamy swojej przyszłości.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻycie każdego człowieka jest odbiciem jego wewnętrznego świata bo umysł jest potężnym narzędziem. Okazuje się, że myśli mogą kształtować rzeczywistość i sprawić, że będziemy szczęśliwi lub smutni. To właśnie one tworzą w głowie obrazy oraz emocje, które wywołują w nas określone...
Z jednej strony autor przekazuje sporo wartościowych przemyśleń i pomysłów dot. realizacji celów i poprawy zadowolenia ze swojego życia (w każdym jego aspekcie). Z drugiej strony definiuje radość z życia i "najważniejsze" cele czysto przez pryzmat finansowy, popularyzując ideę życia dla pracy. Generalnie książka jest warta przeczytania pod warunkiem, że zachowamy dystans do przedstawionego w niej uwielbienia "wyścigu szczurów", a wybrane rady odniesiemy do innych aspektów istnienia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzczególnie początek był dla mnie odkrywczy. Im dalej, w temat biznesu i sprzedazy, tym szybciej traciłam zainteresowanie, ale ogólnie bardzo polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka mocno przegadana. Na zasadzie przestań robic to i tamto to bedziesz szczesliwy,bedziesz mial pieniadze, udany zwiazek itd itp. Za stara jestem. a takie teksty i po zbyt wielu terapiach, zeby naiwnie myslec tak, jak radzą w tej książce. Brak konkretnych sposobow radzenia sobie,kołczowa paplanina jakoch pelno teraz w internetach :/.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo przeczytaniu całej książki stwierdzam, że nie było warto tracić na nią czasu. Powtarzanie w kółko tych samych rzeczy, przez co książka mogłaby być co najmniej o 80% krótsza. Niektóre porady uważam za antyporady, typu "najpierw płać sobie, potem innym". Stosując porady z tej książki większość ludzi utonęłaby w spirali długów. Typowa książka pseudo-coacha, która sprzedając się, dostarcza autorowi wysoki dochód pasywny.
Po przeczytaniu całej książki stwierdzam, że nie było warto tracić na nią czasu. Powtarzanie w kółko tych samych rzeczy, przez co książka mogłaby być co najmniej o 80% krótsza. Niektóre porady uważam za antyporady, typu "najpierw płać sobie, potem innym". Stosując porady z tej książki większość ludzi utonęłaby w spirali długów. Typowa książka pseudo-coacha, która sprzedając...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoniżej przedstawiam książkę jaką niedawno przeczytałam: "Zmień myślenie a zmienisz swoje życie. Jak uwolnić swój pełny potencjał i osiągnąć sukces" autor: Brian Tracy.
Z książki dowiecie się m.in. jak zmienić swoje myślenie, jak przejąć kontrolę nad swoim życiem, jak uwolnić potencjał swojego umysłu oraz jak doładować mocą swoje myślenie i wykreować swoją przyszłość.
Wiem, że nie każdy lubi mówców motywacyjnych, ale ja akurat bardzo lubię ich słuchać czy czytać bo nakręcają mnie niesamowicie do działania 😍 Jeśli nigdy nie czytaliście tego typu książek to prezentowany dziś poradnik będzie idealny aby od niego zacząć 👍 Jeśli lubicie tego typu literaturę i nie znacie tego tytułu (jest to wydanie w nowej szacie graficznej) to naprawdę warto abyście się z nim zapoznali. Szczerze polecam! 🔥👍
#współpracarecenzencka
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrezentowany poradnik to nie jest książka do przeczytania i odłożenia, jest to jeden z tych tytułów do którego będziecie regularnie wracać.
Z książki dowiecie się m.in. jak zmienić swoje myślenie, jak...
Pod względem merytorycznym jedna z najlepszych książek autora. Można śmiało stwierdzić, że to kompendium wiedzy technik, zasad, wskazówek, szans dla rozwoju osobistego i zawodowego zamknięta w jednej pozycji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTreść napisana została w zrozumiały, zwięźle, lecz szczegółowy, przejrzysty sposób.
Świetna książka. Powinna być pod ręką cały czas. Świetny podręcznik z przepisami na życie :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobrze motywującą książka. Autor ma niesamowity dar, podnoszenia na duchu, nakłaniania do zmiany myślenia i poprawiający nastrój i motywator do działania. Nasuwa też wiele pomysłów jak osiągnąć sukces !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę przestałem czytać kiedy autor uznał, że sukces w życiu zależy tylko od tego jak bardzo sobie będziesz wypruwać żyły. Przedstawienie typowej kultury zapier**** - nie dziękuję, choć zapowiadało się bardzo dobrze.