Pies i klecha. Żertwa i inne historie

Okładka książki Pies i klecha. Żertwa i inne historie autora Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk, 9788364384165
Okładka książki Pies i klecha. Żertwa i inne historie
Łukasz OrbitowskiJarosław Urbaniuk Wydawnictwo: Powergraph kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
e-book
2014-04-16
2014-04-16

Kup Pies i klecha. Żertwa i inne historie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pies i klecha. Żertwa i inne historie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pies i klecha. Żertwa i inne historie

Niespecjalnie lubię opowieści z założenia kryminalne, ale zachodzące "w zaświaty". Jednak dzięki niesamowitej sprawności językowej i plastyczności opisów, "Pies i klecha" zdobył moje uznanie. Z wielką przyjemnością oglądałem Kraków i okolice oczami bohaterów. Czytając ostatnie opowiadanie nawet się ucieszyłem, że nie mam mieszkania w kamienicy na Urzędniczej...

Bardzo dobry pomysł na książkę. Niestety w narracji coś szwankuje, że czyta się to ciężko. Dialogi drewniane, niespójność i sporo drobnych irytujących błędów w opowiadaniu. Dużo literówek ale to już bardziej kwestia korektora tekstu. Naprawdę szkoda bo mogła powstać bardzo dobra powieść.

Byłyby solidne 6 gwiazdek, gdyby nie opowiadanie o żar pticy. Ratował je wyłącznie wspomniany zmutowany ptaszek, a pogrążało... no, lista jest dosyć długa, poczynając od spadku jakości snucia historii, kończąc na dosyć odrażającym potraktowaniu fabularnym i humorystycznym niektórych scen.

Poza tym? niezłe czytadło kryminalno-paranormlne z ciekawymi, niepozbawionymi zalet i wad postaciami oraz ezoterycznym Krakowem.

98 użytkowników ma tytuł Pies i klecha. Żertwa i inne historie na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Pies i klecha. Żertwa i inne historie na półkach dodatkowych

Okładka książki Pożądanie. Antologia opowiadań miłosnych, zmysłowych, erotycznych i dziwnych Michał Cetnarowski, Anna Kańtoch, Jakub Małecki, Jakub Nowak, Łukasz Orbitowski, Bernadeta Prandzioch, Marcin S. Przybyłek, Piotr Rogoża, Wit Szostak, Szczepan Twardoch, Jarosław Urbaniuk, Jakub Żulczyk
Okładka książki Dziedzictwo gwiazd Przemysław Borkowski, Robert Cierlik, Magdalena Cybulska, Luiza Dobrzyńska, Tomasz Dudziński, Witold Jabłoński, Tomasz Korbek, Inesa Kruszka, Wojciech Kulawski, Mariusz Moryl, Krzysztof P. Nowak, Marek Nowak, Tomasz Obłuda, Alicja Pawłowska, Magdalena Pioruńska, Michał Procner, Leszek Siemiński, Małgorzata Skwarek-Gałęska, Dariusz Staniszewski, Konrad Sternal, Henryk Tur, Jarosław Urbaniuk, Sebastian Uznański, Dariusz Zajączkowski, Andrzej Ziemowit Zimowski, Andrzej Zimniak, Marcin Żółtowski
Okładka książki Nie potrafię schudnąć. Przepisy specjalnie dla Polaków Pierre Dukan, Jarosław Urbaniuk
Okładka książki Pies i klecha: Tancerz Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
Pies i klecha: Tancerz Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
Okładka książki Pies i klecha: Przeciwko wszystkim Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
Pies i klecha: Przeciwko wszystkim Łukasz Orbitowski, Jarosław Urbaniuk
Jarosław Urbaniuk
Jarosław Urbaniuk
Urodził się w roku 1977. Student wielu kierunków. Najbardziej tajemnicza postać polskiej fantastyki. Na co dzień człowiek spokojny acz wyskokowy. Redaktor efemerycznego "Kwartalnika Teatralnego". Wielbiciel kobiet i życia. Publikował tu i tam, również w spółce autorskiej Urbi et Orbi. Chwilowo, jego priorytetem jest, by pozostać najbardziej tajemniczym. Pali wszystko co wpadnie mu w ręce, od heretyków aż po papierosy.

Okładka książki Światy równoległe Małgorzata Binkowska, Michał Cholewa, Anna Głomb, Szymon Gonera, Anna Kańtoch, Katarzyna Kubacka, Marcin Pawełczyk, Katarzyna Rupiewicz, Helena Strokowska, Iwona Surmik, Andrzej Trybuła
Okładka książki Herosi Michał Cetnarowski, Jakub Ćwiek, Rafał Dębski, Aleksandra Janusz, Rafał Kosik, Jakub Małecki, Łukasz Orbitowski, Paweł Paliński, Joanna Skalska, Robert J. Szmidt, Robert M. Wegner

Cytaty z książki Pies i klecha. Żertwa i inne historie

Dodaj cytat z książki Pies i klecha. Żertwa i inne historie