Historie miłosne

- 2009-01-01
- 2009-01-01
Współczesna powieść psychologiczno-obyczajowa, opowiadająca wiele różnych historii miłosnych. Dla każdej z postaci uczucie oznacza co innego, a ich historie są częściami następnych: mąż z jednej opowieści jest żonatym kochankiem w inneja Delikatna, ciepła, wręcz intymna proza, utkana z wyznań, myśli, dialogów, listów, SMS-ów, drobiazgów kobiecej codzienności. Autorka subtelnie opisuje bezradność i pożądanie, zazdrość i radość, rezygnację i nadzieję.
Kup Historie miłosne w ulubionej księgarni
Oceny książki Historie miłosne
- Rozczarowanie 1
- Przeczytane 2015 1
- Polskie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Historie miłosne
Nie bardzo rozumiałam niektóre opowiadania.
Nie bardzo rozumiałam niektóre opowiadania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonie dotarłam do końca... chaotyczna i nieskładna
nie dotarłam do końca... chaotyczna i nieskładna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistorie mnie nie porwały,miłości nie poczułam żadnym ze zmysłów. Nużące.
Historie mnie nie porwały,miłości nie poczułam żadnym ze zmysłów. Nużące.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW pewnym momencie dotarło do mnie że chyba pomyliłam Nasiłowską z Nurowską,której książki zawsze na mnie oddziałują i zostawiają niezatarty ślad po przeczytaniu.
Książka napisana bez żadnego ładu i składu. Dużo bezsensownych opowieści, poprzerywanych w trakcie narracji, niedokończonych, niedopracowanych, chaotycznych. Miała to być przyjemna lektura, a okazała się torturą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jak rozsypane puzzle. Dużo opowieści, prawie wszystkie przerywane w trakcie narracji i czasami dokończone, a czasami już nie. I nie wiadomo co dalej. Jak się człowiek wciągnie po dwóch stronach czytania, to nagle się urywa ! I kolejna na pół strony - tak krótka, że nawet nie zdąży zaciekawić. Może nie zrozumiałam idei, ale mi się źle czytało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiężko się czyta...
Ciężko się czyta...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMęcząca. Historie miłosne, o których się zapomina po skończeniu książki.
Męcząca. Historie miłosne, o których się zapomina po skończeniu książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohmmm...przeczytałam, odkładam, zapominam... ciężko się czytało...
hmmm...przeczytałam, odkładam, zapominam... ciężko się czytało...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMęczyłam się okropnie podczas czytania, a że mam zwyczaj kończyć książki, które zaczęłam, więc trochę trwało zanim ją przeczytałam. Miały być piękne i wrażliwe opowieści o miłości. To co otrzymałam mogę określić jedynie jako chaos. Nie podobała mi się ta lektura.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKpina z miłości, która, jak sądzę, wbrew oczekiwaniom autorki nie znajdzie się na półce z książkami dla snobów.