Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata

Okładka książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata autora Danny White, 9788379660001
Okładka książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata
Danny White Wydawnictwo: Iuvi biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Niall Horan. The Unauthorized Biography
2013-10-09
2013-10-09
Agnieszka Brodzik

Kup Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata

Po pierwszych trzech rozdziałach myślałam ,, o kurde to chyba najlepsza biografia nie pisana przez chłopaków lub pod ich patronatem” ale reszta książki nie pokazała tego samego poziomu co początek.

Zacznę od tego, że pierwszy rozdział o życiu przed x factora jest naprawdę dobry i wciągający. Autor połączył informacje z wielu źródeł przez co dostaliśmy dość szczegółowy opis jego życia sprzed programu. Tak samo sam rozdział o x factorze. Jednak wszystko zniszczyło się po 4 rozdziale. Danny wybiera sobie kolejność opowiadania historii. W rozdziale X+1D=sukces zaczyna się od tworzenia pierwszego albumu a kończy się na rozmowach o wydaniu one way or another w 2013 roku. Do tego autor pomija wydanie drugie krążka, występie na olimpiadzie, spotkaniu rodziny królewskiej itd. Rozumiem, że autor chce skupić się na jednej rzeczy w danym dziale a inne opowiedzieć w innych (tak jak zrobil z osiągnięciami w Ameryce i Take me home) ale kurczę fajnie by było gdyby chociaż takie rzeczy miały miejsce, bo osoby które nie ogarniają tego co sie działo po kolei w historii 1D
,,Najlepszy” jest rozdział this is us. Jak widzicie tą nazwę to odrazu pomyślicie o filmie dokumentalny 1D. No to was zaskoczę bo ten 18-stronnicowy rozdział temat filmu opisuje w zaledwie 2 stronach. Reszta pierwsze 12 stron skupia się na take me home a potem trasy koncertowej o takiej samej nazwie. A ostatnie 4 strony opowiadają o kolejnej trasie (która jeszcze się nie odbyła na moment pisania książki) oraz o perfumach our moments.

Podsumowując wszystko, czy polecam książkę? Jeśli macie zastój, jesteście fanami którzy w ostatnich 5 latach stali się directioners i chcecie przeczytać nie aż tak rażącą biografie o niallu (Biografia o Harrym Alice Montgomery patrze na ciebie) to tak. Jeśli nie śledzicie 1D, jesteście nowi w tym fandomie lub słuchacie chłopaków od czasów kiedy jeszcze działali to nie. No chyba, że naprawdę macie ochotę na coś spod innego pióra niż oryginalne biografie chłopaków

Książka bardzo fajna,lecz polski przekład zawiera błędy ortograficzne. Minusem tej książki jest to, że wszystkie informacje z tej książki znajdują się w internecie.

Przesłodzona historia "blond cherubinka". Od nadmiaru słodkości zbierało mi się na wymioty już na początku książki.

148 użytkowników ma tytuł Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata na półkach głównych
79 użytkowników ma tytuł Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata

Cytaty z książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata

Dodaj cytat z książki Niall Horan. One Direction. Z Irlandii na podbój świata