Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego

Okładka książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego autora Pavel Tsatsouline, 9788372293169
Okładka książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego
Pavel Tsatsouline Wydawnictwo: Aha! sport
sport
Power to the People
2013-01-01
2013-01-01

Kup Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego

ebook 4/10

Kupiony zestaw na jakiejś promocji. Bez zaglądania do środka. Pamiętałem tylko, że kilka lat wcześniej widziałem to często na półkach w księgarniach, czy empikach.

Seria przedstawia inny i w ocenie autora dość nowatorskie podejście do ćwiczeń siłowych, ogólnorozwojowych itp. Jednak nie jest to nowatorskie. Może jedynie z perspektywy "amerykańskiej" szkoły takie jest... Wszystko w tych książkach jest wyłożone bardzo prosto i łopatologicznie. I nawet największy tępak powinien pojąć, o co chodzi dla autora. Jednak mnie to ciągłe powtarzanie tego samego w tej samej książce, a potem w kolejnej i kolejnej, do tego ta szata graficzna i ułożenie tekstu jak dla idioty po prostu męczyły. Te książki powinny mieć maks po 50-70 stron i to z obrazkami.

Jak ktoś chce się zapoznać i mieć swoją opinię to polecam, ale jest dużo o wiele lepszych pozycji w tej tematyce.

10 - Arcydzieło;
3 - Skończyłem z musu;
2 - Tragedia;
1 - Gorzej niż tragedia, nie wiem jak skończyłem;

ebook 4/10

W skrócie : miałem okazję czytać tę pozycję w okolicach 30 (tak nie pomyliło mi się zero) razy i za każdym razem znajduje w niej coś nowego.
Pozycja raczej dla zapaleńców, fanatyków , niżeli dla przeciętnego kowalskiego.

Pozycja raczej dla zapaleńców, fanatyków , niżeli dla przeciętnego kowalskiego.

Garść merytoryki ukryta pod kupą wielkiego ego autora. Sposób wyrażania się autora jest żałosny. Nie akceptuje on innych metod treningowych niż swoja. Więcej, nie akceptuje nawet innych CELÓW TRENINGOWYCH. Autor zupełnie nie pojął, że trening siłowy może mieć też cel rekreacyjny czy sylwetkowy.
Zwraca się tez wprost do czytelnika: Jeśli nie akceptujesz moich metod (np. :ściągnij buty na treningu) to idź do psychologa. Kilka razy zaleca też jakieś rozwiązanie, po czym stwierdza, że argument przytoczy w innej książce bo tu mu się nie chce. Mnóstwo też jest argumentacji anegdotycznej typu "mój kolega ćwiczył z lustrami i teraz ma złamaną nogę, więc tak nie ćwicz".
Ogólnie książka przedstawia sensowne metody, ale zaprezentowane w infantylny sposób. Brakuje też piśmiennictwa/bibliografii odnośnie przytaczanych badań.

Zwraca się tez wprost do czytelnika: Jeśli nie akceptujesz moich metod (np....

151 użytkowników ma tytuł Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego na półkach głównych
29 użytkowników ma tytuł Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego

Cytaty z książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego

Dodaj cytat z książki Siła dla ludu! Sekrety rosyjskiego treningu siłowego