Mae West

Okładka książki Mae West autora Charlotte Chandler, 9788378395676
Okładka książki Mae West
Charlotte Chandler Wydawnictwo: Prószyński i S-ka Seria: Ikony kina biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik

Portret intrygującej artystki

594 17 44

Oceny książki Mae West

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mae West

Bardzo przyjemnie czytająca się biografia, która trochę jest auto a trochę wywiadem rzeką. Nie posiadałam się ze zdumienia, że do tego stopnia można kochać siebie, ale było to w gruncie rzeczy interesujące a nawet do pewnego stopnia inspirujące. Sympatyczne doświadczenie.

Fantastyczna biografia!!!!!!!!!!!!!!!!! Autorka to mistrzyni, a bohaterka to kobieta jedna na miliard;) POLECAM

Mae West...pierwsza prawdziwa gwiazda Hollywood. Niezwykła, inteligentna kobieta o ogromnym, przewrotnym poczuciu humoru. Kobieta, która kochała siebie i potrafiła wykreować własną postać od A do Z. Ponoć w rzeczywistości była nieśmiała, ale przy tym na tyle uparta i pewna swej wartości, że udało jej się podbić filmowy świat.
Biografia autorstwa Charlotte Chandler opiera się na wywiadach przeprowadzonych przez autorkę z gwiazdą. W książce najwięcej jest opowieści samej Mae - o jej dzieciństwie na Brooklynie, o ogromnej miłości do matki, o jej sztukach, o Broadway'u, o Hollywood, o spotkaniach z Marlenie Dietrich czy Elvisem Presleyem. W książce znajdują się też wspomnienia bliskich jej osób czy wielkich fanów (F.Fellini'ego) a także przemyślenia Mae na różne tematy - od seksu po jej opinię o Marilyn Monroe. Można dowiedzieć się również za co została skazana na 10 dni aresztu, a także przekonać się jak wielkim szacunkiem darzyła swoich fanów. I wiele, wiele innych ciekawostek:)

Biografia autorstwa Charlotte Chandler opiera...

122 użytkowników ma tytuł Mae West na półkach głównych
31 użytkowników ma tytuł Mae West na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mae West

Charlotte Chandler
Charlotte Chandler
Amerykańska biografka, której książek bohaterami byli m.in. Groucho Marx, Federico Fellini, Billy Wilder, Bette Davis, Joan Crawford and Alfred Hitchcock

Cytaty z książki Mae West

Charlotte Chandler Mae West Zobacz więcej