Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet

Okładka książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet autora Jan Gajos, Krzysztof Król, 9788324636389
Okładka książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet
Krzysztof KrólJan Gajos Wydawnictwo: Helion poradniki
poradniki
2013-01-21
2013-01-21

Kup Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet w ulubionej księgarnii

Oceny książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet

Dużo powtórek z poprzednich książek, ale można coś dla siebie zaczerpnąć. Nie czytajmy bezrefleksyjnie tego rodzaju poradników, z niektórymi stwierdzeniami można się zgodzić z innymi nie. Do własnej analizy.

Książka jest tendencyjna, a język w niej dość ''prosty''. Wydaje się być powieleniem treści ''Księgi związków, podrywu i seksu dla mężczyzn'', tylko że ta druga skierowana jest dla płci ''brzydszej'' ;)

Człowiek rodzi się głupi i podobno głupi umiera. Coś w tym jest.

Ciągle łapię się na tym, że sięgam po jakieś poradniki z ciekawości, choć przecież wcale ich nie lubię, a potem się męczę niemiłosiernie, żeby to dziadostwo przeczytać do końca ;).

Chodzi o to, że w książkach tego typu, szczególnie, jeśli chodzi o modne i szeroko rozumiane relacje damsko-męskie ZAWSZE używa się zwrotów typu:
Kobieta musi wyglądać ... Kobieta musi mieć ... Kobiety zazwyczaj/często/zawsze robią/czują/myślą to, tamto, siamto i owamto... Faceci nie są zaprogramowani, by ... Faceci to i tamto. No i tak w kółko.

Co w naturalny sposób wywołuje bardzo skrajne reakcje, bo każdy jest inny.

Czytając komentarze zbulwersowanych tu kobiet, pokuszę się o szczyptę złośliwości i przytoczę kilka kontragrumentów, bo facetom też się dostało ;).

Tak z pamięci: Mężczyźni nie są zaprogramowani do sprzątania, gotowania i w ogóle przejmowania się domem. Faceci nie rozumieją zdań złożonych i jak mu w jednym zdaniu powiesz, żeby jak już wychodzi z psem wyrzucił po drodze śmieci, a potem kupił w sklepie chleb, masło i cukier, to on dosłownie zgłupieje, bo przekaz jest zbyt skomplikowany ("Mężczyźni nie są w stanie śledzić wielowątkowych wypowiedzi").
O fascynacji puszczaniem gazów nie wspomnę z grzeczności.

Najbardziej mi utkwił: Facet pamięta sprośny dowcip z dzieciństwa, ale ma problemy z zapamiętywaniem imion dzieci znajomego, a o pamiętaniu daty waszej rocznicy to już w ogóle kurde kobieto zapomnij.

Faceta należy za dobre zachowanie nagradzać, a te złe ignorować lub delikatnie, nie urażając jego ego poprosić by coś zrobił, zmienił. Bla, bla, bla. Serio?

Muszę zatem pozdrowić panów, którzy jednak sprzątają i zajmują się domem, świetnie gotują, zmieniają dzieciom obsrane pieluchy i je kąpią, pamiętają o rzeczach, o których przeciętny człowiek zapomina w kilka chwil, jeśli nie zapisze sobie tego w osobistym kalendarzu; dużo rozmawiają, szczególnie o uczuciach i nie trzeba na każdym kroku obchodzić się z nimi jak z jajem, może właśnie dlatego, że mają jaja ... Te baby to chyba z kosmitami żyją ;).

Dobra. Dosyć uszczypliwości. Mimo wszystko szanuję wiedzę panów - autorów nt. związków, zachowań etc etc.

Należy jednak pamiętać, że tego typu książki można porównać z pieczeniem ciasta lub gotowaniem.
Wpisz w Google np.: przepis na murzynka.
A w wyniku wyskoczą ci setki, jeśli nie tysiące RÓŻNYCH przepisów!
Dlatego poradnik ten powinien być traktowany, jako jedna z wielu możliwych opcji postrzegania relacji damsko-męskich.

I nie ma co się denerwować.
Bo kurczę, jeszcze się taki nie urodził, co to by wszystko wiedział i wszystkim dogodził ;)).

Człowiek rodzi się głupi i podobno głupi umiera. Coś w tym jest.

103 użytkowników ma tytuł Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet

Cytaty z książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet

Dodaj cytat z książki Księga związków, podrywu i seksu dla kobiet