Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie
Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie to odważny atak na nasz sposób postrzegania pracy i otaczającego świata. Zamiast udzielać typowych, nudnych rad, Paul Arden zaskakuje ciętymi uwagami, maksymami i paradoksami, które maja za zadanie podważyć nasze zdroworozsądkowe myślenie. Niezależnie od tego, czy studiujesz, tworzysz, produkujesz, sprzedajesz, zarządzasz czy kupujesz, Arden zainspiruje cię swoim oryginalnym podejściem, zabawnymi anegdotami, wspaniale dobranymi zdjęciami i niekonwencjonalnymi cytatami z wypowiedzi artystów, naukowców i filozofów. Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie wywróci do góry nogami Twoje poglądy nawet te, z których nie zdawałeś sobie dotąd sprawy. Dzięki tej książce zyskasz pewność siebie, która pozwoli ci podejmować śmielsze wyzwania i czerpać większą radość ze swojej pracy.
Kup Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie
1808 użytkowników ma tytuł Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie na półkach głównych- Przeczytane 968
- 2013 8
- Poradniki 8
- Psychologia 8
- 2018 6

Opinie i dyskusje o książce Cokolwiek myślisz, pomyśl odwrotnie
Książka, która odświeża głowę. Ciekawy sposób przedstawienia, niekonwencjonalnego podejścia do życia, które jest potrzebne do życia w tych czasach. Jednak po tej krótkiej treści czuję niedosyt.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPatrząc na tytuł to masz wrażenie, że będzie coś o kreatywności, myśleniu "out of the box". No nie. Mamy zbiór aforyzmów typu "lepiej zjeść mięso niż ziemniaki na obiad" z grafikami, zdjęciami i innymi bzdetami. Całe szczęście, że ma to mało stron.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodoba mi się konceptualność tego poradnika kreatywnego myślenia - i tam gdzie zadaje pytania o kreatywność się sprawdza. Gdy wchodzi w warstwę biznesowo-filozoficzną, plecie już głupotki, czasem nawet sprzeczne - w stylu zmień pracę, weź kredyt :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAbsolutnie jest to świetna lektura, szybko, zwięźle i na temat. Potrafi poukładać wiele myśli, zwłaszcza, jeżeli działasz w świecie reklamy to poruszone wątki będą potwierdzeniem wielu wniosków. Na pewno poleciłabym ją osobom, które na co dzień korzystają ze swojej kreatywności przede wszystkim w swojej codziennej pracy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toszkoda peniędzy,jedyny plus za estetyke wydania, ale to śmieć :)
szkoda peniędzy,jedyny plus za estetyke wydania, ale to śmieć :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNietrafiony prezent. Sama bym nie kupiła. Zabierałam się do jej przeczytania kilka razy, ale nie było tam nic inspirującego, po prostu bełkot. Jedno zdjęcie z nagim starszym facetem, nie wiem po co. Leżała sobie na półce kilka lat, aż w końcu ją sprzedałam za kilkadziesiąt złotych. To była dla mnie największa radość.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSama książka, choć przepięknie wydana treści nie posiada za wiele. Po trochu taki był zamysł, jednakże mimo tego wygląda dosyć biednie. Niektóre spostrzeżenia czy zachowania są rzeczywiście ciekawe i dają do myślenia by postępować inaczej. Niestety dla mnie przynajmniej większość to był zlepek zachowań, które już dawno stosuje więc dla mnie nie były żadną wartością dodaną. Jednakże dla kogoś innego mogą być bardzo wartościowe.
Sama książka, choć przepięknie wydana treści nie posiada za wiele. Po trochu taki był zamysł, jednakże mimo tego wygląda dosyć biednie. Niektóre spostrzeżenia czy zachowania są rzeczywiście ciekawe i dają do myślenia by postępować inaczej. Niestety dla mnie przynajmniej większość to był zlepek zachowań, które już dawno stosuje więc dla mnie nie były żadną wartością dodaną....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka, to w zasadzie zlepek różnych myśli, ciekawostek i historii autora. Do przeczytania w dosłownie 15-20min.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBeznadziejna ksiazka, kto zgodzil sie na publikacje tego dziela? Zawiera okolo jedno zdanie na dwie strony. W sumie calosc ksiazki zmiescilaby sie na dwoch stronach maszynopisu, a sa to wariacje na temat tytulu, powtarzane w kolko i bez zadnej inwencji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zmusza do refleksji i zastanowienia się nad własnymi decyzjami oraz miejscem na świecie. Pozycja którą można pochłonąć w moment, albo wracać do niej każdego dnia